Χριστοδουλάκης: «Ζητάμε να υπάρξει φορολογική δικαιοσύνη»

Χριστοδουλάκης: «Ζητάμε να υπάρξει φορολογική δικαιοσύνη»

«Το ΠΑΣΟΚ έχει προτάσεις ώστε να παταχθεί η φοροδιαφυγή», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις», ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

«Αν η απόδειξη εκπίπτει από την φορολογία του αντισυμβαλλόμενου, τότε ο πολίτης θα έχει λόγο να τη ζητήσει από τον ελεύθερο επαγγελματία. Αυτός είναι ένας τρόπος να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή», σημείωσε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ.

«Έπρεπε να έχουν προηγηθεί οι ψηφιακές διασταυρώσεις, να έχουν αναβαθμιστεί τα ψηφιακά εργαλεία της ΑΑΔΕ και να έχει ολοκληρωθεί εδώ και καιρό η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS». Συνέχισε δε, τονίζοντας ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «η κυβέρνηση δεν πατάσσει τη φοροδιαφυγή, αλλά στην ουσία αυξάνει τα φορολογικά έσοδα και μάλιστα με οριζόντιο, άδικο τρόπο συμπιέζοντας το βάρος προς τα χαμηλότερα εισοδήματα».

«Απαξιώνει τους δικηγόρους και υποτιμά τους ντελιβεράδες. Εφόσον δεν μπορείς ως κυβέρνηση να δώσεις ουσιαστικές λύσεις και είσαι αναξιόπιστη, τουλάχιστον οφείλεις να σέβεσαι τους πολίτες στους οποίους απευθύνεσαι», εξήγησε.

«Η κυβέρνηση επιλέγει να μεταφέρει το βάρος στην εργαζόμενη μητέρα δικηγόρο, με χαμηλά εισοδήματα, στους νέους επιστήμονες και στις ατομικές επιχειρήσεις, αυξάνοντας μάλιστα και το ΦΠΑ σε είδη ευρείας κατανάλωσης. Αυτή είναι η πολιτική μας διαφορά με τη ΝΔ. Εμείς θέλουμε να υπάρχει φορολογική δικαιοσύνη για να μπορούν να ελαφρυνθούν οι ασθενέστεροι συμπολίτες μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη», υπογράμμισε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter