Χριστούγεννα: Βουλευτές και υπουργοί θα ακούσουν τα «κάλαντα» από τις εκλογικές περιφέρειές τους!

Χριστούγεννα: Βουλευτές και υπουργοί θα ακούσουν τα «κάλαντα» από τις εκλογικές περιφέρειές τους!

Δεν είναι μόνον οι υπουργοί που αγωνιούν για το μέλλον τους αφού το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζει να δώσει ελέγχους σε όλους αφήνοντας ορισμένους μετεξεταστέους, αλλά και οι γαλάζιοι βουλευτές εμφανίζονται ιδιαίτερα αγχωμένοι.

Ευκαιρία τώρα στις γιορτές να γυρίσουν στην Περιφέρεια αλλά φοβούνται με αυτά που θα αντικρίσουν και θα ακούσουν με την πολιτική του μεγάρου Μαξίμου.

Δεν είναι μόνο η ακρίβεια αλλά αυτή η άμεση επαφή με τους ψηφοφόρους –τους οποίους και θεωρητικά εκπροσωπούν- που θα ζητήσουν εξηγήσεις.

Οι καταστροφές

Η προπαγάνδα μπορεί να πείθει κάποιον που βρίσκεται μακριά από τη Θεσσαλία (για παράδειγμα), τη Θράκη ή τη Ρόδο, αλλά τι θα πουν εκεί για τις καταστροφές; «Δεν είναι αυτά που βλέπετε και ζείτε;».

Αλλά αυτά είναι το λιγότερο γιατί κάθε μήνας που περνάει αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει καμία σχέση με την αριστεία και την επιτελικότητα. Ξεκούρδιστο ρολόι φαίνεται πλέον που υποχρεώνεται να μαντρώσει τους βουλευτές για να ψηφίσουν κατά της συνείδησής τους!

Που σημαίνει κάθε μέρα που περνάει τόσο φαίνεται το καταστροφικό πρόγραμμά της ή το ότι άλλο έλεγε πριν τις εκλογές και άλλο κάνει. Τροχονόμος και υπηρέτης μεγάλων συμφερόντων είναι.

Το μεταναστευτικό

Και τι θα τους πει για τους μετανάστες που ανοίξαμε τα σύνορα (νοητά). Ναι, υπάρχουν και εκείνοι – κυρίως ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας -, επιχειρηματίες που πανηγυρίζουν με τη φτηνή εργασία. Αλλά πως οι λαθρομετανάστες έγιναν ευπρόσδεκτοι από τη μια μέρα στην άλλη; Κάποτε θελασσοπνίγονταν και τώρα έγιναν σωτήρες της οικονομίας μας!

Γάμος ομοφύλων

Και πως θα πατήσουν οι βουλευτές σε δυο βάρκες, ανάμεσα στην Εκκλησία, την ακροδεξιά και μια ψευδο-προοδευτικότα  και να πουν ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι για όλους; Πώς θα εξηγήσουν το γάμο ομοφύλων όταν η Εκκλησία φωνάζει από άμβωνος και λέει πως θα αλλοιωθεί ο πολιτισμός μας;

Ακρίβεια σε όλα

Και αν μπορούν να ξεπεράσουν τα ελληνοτουρκικά και το τι ενδεχομένως κρύβεται πίσω από την «υποχωρητικότητα» του Μητσοτάκη, τι θα πει στους συνταξιούχους που είδαν κάτι 10 με 20 ευρώ αύξηση;

Και τι θα πει για την ακρίβεια, τη βενζίνη, το πετρέλαιο θέρμανσης, την τιμή του ρεύματος, τα ενοίκια, την καθυστέρηση επιδοτήσεων και αποζημιώσεων ή τις επισκέψεις στο σούπερ μάρκετ για να θρέψεις μια οικογένεια;

Και με τόσες καταστροφές και μειώσεις εισοδημάτων τι θα τους πούνε;

Δυσαρέσκεια στο ζενίθ

Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο μάλιστα οι Έλληνες σε ποσοστό 86% έχουν δυσκολίες να πληρώσουν τους λογαριασμούς στο τέλος του μήνα. Βρισκόμαστε στον πάτο της Ευρώπης.

Τι θα τους πει; Τους διθυράμβους του Economist που εκπροσωπεί τα διεθνή αρπακτικά;

Εξάλλου και οι μετρήσεις το λένε με τη δυσαρέσκεια να βρίσκεται στο 70%!

Μπορεί να κέρδισε η κυβέρνηση χρόνο με το σίριαλ του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα κανάλια, κατά πολύ στημένο, αλλά μπροστά στην αποκάλυψη, την αλήθεια, στις τιμές των σούπερ μάρκετ και της λαϊκής τι θα πούνε; Πώς θα στρώσουν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι;

Και το κακό είναι πως το μέλλον δεν προβλέπεται ευοίωνο.

Ακόμα και η επίσημη εκτίμηση ανάπτυξης για το επόμενο έτος μειώθηκε στο 2,4 για το 2024 (Γιάννης Στουρνάρας – Διοικητής ΤτΕ) αλλά ακόμα και αυτό είναι πλασματικό γιατί το 2% είναι τα χρήματα του ταμείου Ανάπτυξης…

Εξάλλου όλες οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές απέδειξαν στο παρελθόν πως η εμμονή στην πολιτική αυτή φτωχοποιεί και πιέζει τις μεσαίες και κατώτερες εισοδηματικά τάξεις.

Τα αν επικράτησαν οι πολιτικές αυτές δεν εξαρτήθηκε από την αποδοχή του κόσμου αλλά από την προπαγάνδα και από τη διαπλοκή με το μεγάλο κεφάλαιο που θέλει να αυξήσει τα κέρδη του.

Εξάλλου συχνά αυτό εκλέγει πρωθυπουργούς και όχι μόνον…

Αρκεί να το καταλάβουμε!

Υ.Γ. Επισήμως πάντως ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να περάσει πέντε μέρες με φίλους στο Ζαγόρι όπου φαίνεται πως έχει αγοράσει και οικόπεδο. Άγνωστο αν πεταχτεί και στην Κρήτη…

Διαβάστε επίσης: 

Κύριε Πιτσιλή είσαστε Διοικητής Ανεξάρτητης Αρχής ή εξαρτημένης σχέσης;

Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι ίδιοι οι ασθενείς θα πληρώνουν τα χειρουργεία τους

Εφορία: Στα 106 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές – Το 0,2% ευθύνεται για το 77,3% του συνολικού χρέους

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter