«Υπόθεση Agatha Christie» – Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα της Νίνα ντε Γκραμόν

«Υπόθεση Agatha Christie» – Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα της Νίνα ντε Γκραμόν

«Η παρόρμηση να σκοτώσεις κάποιον είναι μια ιδιαίτερη αίσθηση. Πρώτα νιώθεις οργή, οργή πιο ισχυρή από όσο μπορεί κανείς να φανταστεί. Καταλαμβάνει το σώμα σου ολοκληρωτικά, σαν να είναι κάποιου είδους θεϊκή δύναμη, ελέγχει τη βούλησή σου, τα άκρα σου, την ψυχοσύνθεσή σου. Σου χαρίζει μια δύναμη που δεν ξέρεις καν πως διαθέτεις. Τα χέρια σου, μέχρι πρότινος άκακα, τώρα υψώνονται για να σφίξουν κάποιον μέχρι η ζωή του να χαθεί».

Η Νίνα ντε Γκραμόν στο βιβλίο της «Υπόθεση Agatha Christie» (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, μτφρ. Βαγγέλης Γιαννίσης) αναπλάθει μυθιστορηματικά την εντεκαήμερη εξαφάνιση της Άγκαθα Κρίστι το 1926, μια υπόθεση που συντάραξε την Αγγλία. Τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς ο σύζυγός της, Άρτσιμπαλντ Κρίστι της ζήτησε διαζύγιο έπειτα από δώδεκα χρόνια γάμου, επειδή είχε ερωτευτεί μια άλλη. Έπειτα από έναν καυγά που είχαν τέσσερις μήνες μετά, η συγγραφέας εξαφανίστηκε από το σπίτι τους στο Σάνινγκντεϊλ. Το επόμενο πρωί το αυτοκίνητό της ανακαλύφθηκε σταθμευμένο πάνω από ένα λατομείο. Η εξαφάνισή της έγινε το πρώτο θέμα στον Τύπο της εποχής, ενώ περισσότεροι από χίλιοι αστυνομικοί, 15.000 εθελοντές και αεροπλάνα ερεύνησαν την περιοχή.

Στο βιβλίο η Άγκαθα Κρίστι γνωρίζεται με την Ναν Ο’ Ντέι η οποία διείσδυσε στον κόσμο της συγγραφέα και του συζύγου της και γίνεται μέρος της ζωής τους. Σύντομα η Ναν γίνεται ερωμένη του Άρτσι. Η Ναν ήταν κάποτε παντρεμένη, όμως ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος διέλυσε τη ζωή τους. Η Νίνα ντε Γκραμόντ στο συναρπαστικό μυθιστόρημά της θέτει ερωτήματα σχετικά με τον φόνο και την εγκληματική προσωπικότητα. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει κάποιος για την αγάπη;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter