Κουτσούμπας στο debate: Καμιά ανοχή του ΚΚΕ για σχηματισμό κυβέρνησης (Video)

Κουτσούμπας στο debate: Καμιά ανοχή του ΚΚΕ για σχηματισμό κυβέρνησης (Video)

Τη θέση του ΚΚΕ ότι δεν θα δώσει ανοχή σε καμιά κυβέρνηση, διατύπωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Εξήγησε ότι το ΚΚΕ δεν λέει πως Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας είναι ίδιοι, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα.

Δείτε επίσης: Η ατάκα Κουτσούμπα που φόρεσε γραβάτα: «Είναι βράδυ, να είμαστε και λίγο σουλουπωμένοι» (Video)

«Λέμε ότι έχουν κοινά προγράμματα, στρατηγικές στοχεύσεις ίδιες. Και αυτά έχουν να κάνουν με το Ταμείο Ανάκαμψης και τα προαπαιτούμενά του, έχουν να κάνουν με την ενεργειακή πολιτική της χώρας και την ονομαζόμενη “πράσινη μετάβαση”, έχουν να κάνουν με τις επιλογές των διεθνών συμμάχων που, κατά την άποψή μας, είτε είναι το ΝΑΤΟ είτε η ΕΕ βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη της χώρας, του ελληνικού λαού υπέρ των συμφερόντων του».  Για να συμπληρώσει ότι  σε αυτή την κατεύθυνση και με βάση αυτά τα προγράμματα, «έχουμε πει ότι δεν δίνουμε ανοχή, στήριξη σε μια τέτοια κυβέρνηση». Σημείωσε ότι ο λαός πρέπει να κρατά μικρό καλάθι στις εξαγγελίες των άλλων κομμάτων  και τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους, καθώς με βάση τους δημοσιονομικούς περιορισμούς,  εξισορροπήσεις και οδηγίες της ΕΕ,  «δίνεις ένα pass, δίνεις ένα επίδομα, δίνεις μια μικρή αύξηση στον μισθό, το κόβεις από ένα άλλο επίδομα…».

Σχετικά με την αντίθεση του ΚΚΕ στην ονομαστική χρηματοδότηση των κομμάτων, αλλά και για τους ελέγχους και τα πρόστιμα που πληρώνει το ΚΚΕ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας διευκρίνισε ότι το ΚΚΕ ελέγχεται εξονυχιστικά και συνεχώς  και από τις εφορίες και από τη Βουλή, από την Επιτροπή της Βουλής και από ορκωτούς λογιστές, για τα παραστατικά , τα έσοδά του, τα έξοδά του. «Δημόσια δίνονται τα πόθεν έσχες και όλα αυτά, αλλά και τα έσοδα που έχουμε ως κόμμα. Αυτό που έχουμε αρνηθεί να κάνουμε είναι να δώσουμε λίστα στο κράτος για αυτόν που μας ενισχύει», τόνισε. Υπάρχουν άνθρωποι που όταν δίνουν 10 ευρώ στο ΚΚΕ δεν θέλουν να γίνει γνωστό το όνομά του, είπε. «Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό για έναν εργαζόμενο, για έναν οικογενειάρχη που ψάχνει τη δουλειά του. Να μην πω για την Ιστορία, γιατί εγώ έχω στο σπίτι μου τον αδερφό της μητέρας μου εκτελεσμένο γιατί του βρήκαν μόνο κουπόνια ενίσχυσης του ΚΚΕ…», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης:

Δημήτρης Κουτσούμπας στο debate: Ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο το πρόγραμμα του ΚΚΕ

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter