Εκ δεξιών και εξ ευωνύµων οι εξάψαλµοι για τον Ανδρουλάκη

Εκ δεξιών και εξ ευωνύµων οι εξάψαλµοι για τον Ανδρουλάκη

Συνεχίζονται τα… αυτογκόλ στη Χαριλάου Τρικούπη. Αυτήν τη φορά φουντώνουν οι εσωκοµµατικές φωτιές για το ενδεχόµενο να ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο παλαίµαχος ποδοσφαιριστής Θόδωρος Ζαγοράκης. Ο αρχηγός της εθνικής οµάδας που κατέκτησε το Euro 2004 είναι όµως επί δύο θητείες (2014-24) ευρωβουλευτής της Ν∆, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις σε στελέχη του κόµµατος – πέρα από την ανησυχία κάποιων µήπως η υποψηφιότητά του τους αφήσει πίσω και χάσουν ψήφους. Ηδη ο βουλευτής Μανώλης Χριστοδουλάκης προβάλλει ότι οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχουν πλαίσιο πολιτικής συνάφειας µε τον χώρο και υπό αυτό το πρίσµα θα κριθούν όσοι πολιτεύτηκαν µε τη Ν∆. Αλλοι θεωρούν ότι έρχεται σε αντίθεση µε τις θέσεις του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος κατά καιρούς έχει διαφωνήσει µε µεταγραφές που γίνονται εν θερµώ χωρίς να έχει προηγηθεί σαφής πολιτική διαφοροποίηση από το κόµµα προέλευσης και µε κάποια χρονική απόσταση.

Σε κλίµα κριτικής, σύµφωνα µε διαρροές, κινείται και ο νυν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος µάλιστα θα µιλήσει σήµερα Κυριακή σε εκδήλωση στην Τρίπολη Αρκαδίας µαζί µε τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ο οποίος ασκεί συχνά πυκνά οξεία κριτική σε πολιτικές επιλογές του Ν. Ανδρουλάκη.

Σε πηγή αµφισβήτησης του προέδρου έχει εξελιχθεί λοιπόν (και) το ευρωψηφοδέλτιο, µε τον Ν. Ανδρουλάκη να προσπαθεί να το διευρύνει προς όλες τις πλευρές. Σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες, υποψήφιος ευρωβουλευτής θα είναι και ο Γρηγόρης Λαµπράκης (γιος του βουλευτή της Ε∆Α Γρηγόρη Λαµπράκη που δολοφονήθηκε από παρακρατικούς το 1963). Το 2015 ήταν υποψήφιος µε το Ποτάµι και το 2023 κατήλθε υποψήφιος βουλευτής επικρατείας µε το ΠΑΣΟΚ.
Παράλληλα, συνθήκες προεκλογικής ασφυξίας στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη προκαλούν στελέχη της λεγόµενης δεξιάς πτέρυγας του ΠΑΣΟΚ, µε µοχλό πολιτικής πίεσης τον εκλογικό πήχη των ευρωεκλογών. Οι «δεξιόστροφοι» της Χαριλάου Τρικούπη καλλιεργούν κλίµα… προδιαγεγραµµένης αποτυχίας θέτοντας δύσκολες εκλογικές επιδόσεις, όπως η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου που θέλει το ΠΑΣΟΚ και να είναι δεύτερο και να καταγράψει ποσοστό 18-20%.
 Π.Μπ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter