Επιασε ο Μπέος τον Αλκίνοο Ιωαννίδη στο στόμα του!

Επιασε ο Μπέος τον Αλκίνοο Ιωαννίδη στο στόμα του!

Οι αλήθειες που είπε συγκινημένος ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κατά τη διάρκεια της συναυλίας του σχετικά με τη διαχείριση των πλημμυρών στο Βόλο και τις ευθύνες του Δήμου, φαίνεται ότι ενόχλησαν ιδιαίτερα τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος του επιτέθηκε με αδιανόητους ισχυρισμούς.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κατά τη διάρκεια της συναυλίας του στην Τεχνόπολη ανέφερε τα εξής: «Ο δήμαρχος της πόλης πριν από 3 ημέρες, ο ανεκδιήγητος δήμαρχος ανεβασμένος σε μία μπουλντόζα, φώναζε στην ερημιά όπου δεν υπήρχε άνθρωπος, ήρθε το τάνκερ με το νερό, ελάτε να πάρετε. Για την κάμερα κάνοντας προεκλογικό σποτ, μπας και τον ξαναψηφίσει κανείς. Προέρχομαι από τη χώρα που τον ξαναψηφίζουν δεκαετίες τώρα».

Τα λόγια του χειροκροτήθηκαν θερμά και παρατεταμένα από το κοινό. Η αφοπλιστική ειλικρίνεια του Ιωαννίδη προκάλεσε τη χυδαία αντίδραση του Αχιλλέα Μπέου. «Δεν θα ασχοληθώ, ούτε θα απαντήσω σε αυτό το νούμερο, μιλάμε για τραγικό νούμερο. Δεν μου δείξατε πόσος κόσμος είναι στη συναυλία κι αν την έκανε αυτός και τι πεποιθήσεως είναι για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του, όπως πήρανε αντίστοιχα καλλιτέχνες. Αυτός έκανε τη συναυλία για αρπαχτή; Ποιος κόσμος τον ακούει;», είπε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Είναι περιττό να θυμίσουμε στον Αχιλλέα Μπέο ότι ο Αλκίνοος Ιωαννίδης είναι ένας καλλιτέχνης που έχει διανύσει μία πορεία πολλών δεκαετιών στον χώρο της μουσικής, έχει γράψει υπέροχα τραγούδια και διαθέτει ένα κοινό που τον ακολουθεί πιστά σε όλες τις συναυλίες του.

Αυτό όμως, που δεν του συγχωρούν άνθρωποι σαν τον Μπέο είναι ότι ο Αλκίνοος δεν μασάει τα λόγια του και δεν χαρίζεται σε κανέναν. Εκτός από την καλλιτεχνική πορεία του, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης διαθέτει σπάνια ευαισθησία και στέκεται πάντοτε στο πλευρό της κοινωνίας. Τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στο Πήλιο. Εχει πάρει μέρος στους αγώνες των κατοίκων του χωριού Σταγιάτες, οι οποίοι μάχονται για το νερό και διαχειρίζονται μόνοι τους την υδροδότηση του χωριού τους. «Ποτέ κανείς τους δεν διανοήθηκε να το εκμεταλλευτεί οικονομικά και θα αγωνιστούν μέχρι τέλους ώστε να συνεχίζει να τρέχει ελεύθερα και για τις επόμενες γενιές», είχε πει τότε ο Αλκίνοος από το χωριό των Σταγιατών, ενώ είχε γράψει και σχετικό τραγούδι.

Ο Αχιλλέας Μπέος πάντως έκλεισε το …παραλήρημα του ως εξής: «Για εσάς είναι καλός, για εμένα δεν είναι. Τι με πήρατε τώρα για τον Ιωαννίδη; Εμένα με πήρατε για να ενημερώσω για τα προβλήματα της πόλης μου. Ρε με αφήνεις τώρα με τον Ιωαννίδη και τον κάθε φλώρο; Άσε αυτούς τους φλώρους».

Ευτυχώς, για κάθε Αχιλλέα Μπέο αυτού του κόσμου, θα υπάρχει πάντοτε ένας «φλώρος» σαν τον Αλκίνοο Ιωαννίδη για να δίνει τις απαντήσεις που πρέπει στη χυδαιότητα.

Τα λόγια του Αλκίνοου ζέσταναν τις καρδιές του κόσμου γιατί ο αγαπημένος καλλιτέχνης είπε όλα όσα αισθανόμαστε αυτές τις μέρες: «Έρχομαι από την καταιγίδα, έρχομαι από τη λάσπη, τον ρημαγμένο παράδεισο, από το Πήλιο. Από τα αποκομμένα χωριά, από τα πεσμένα γεφύρια, τους βουλιαγμένους δρόμους, τα κατεστραμμένα σπίτια, τα γκρεμισμένα. Έρχομαι από τη λάσπη. Από τους πνιγμένους ανθρώπους, τα πνιγμένα ζώα, τα πεσμένα δέντρα. Από τις κομμένες εθνικές οδούς. Από την κομμένη, την καμένη, την πνιγμένη χώρα μας».

Διαβάστε επίσης

Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Έρχομαι από τη λάσπη, έρχομαι από τη χώρα που ξαναψηφίζουν όσους μας ρημάζουν»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter