Euroleague: Τι χρειάζονται Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός για το πλεονέκτημα έδρας – Τα σενάρια

Euroleague: Τι χρειάζονται Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός για το πλεονέκτημα έδρας – Τα σενάρια

Ολοκληρώνεται το βράδυ της Παρασκευής η 33η αγωνιστική της Euroleague από την οποία, όπως όλα δείχνουν, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την τελική κατάταξη του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» εξασφάλισαν την παρουσία τους στα πλέι οφ επικρατώντας δύσκολα του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι με 89-86, ενώ ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε τη Μπάγερν στο Μόναχο (5/4 21:30). Οι «πράσινοι» κλείδωσαν την παρουσία τους στην πρώτη εξάδα που οδηγεί απευθείας στα πλέι οφ μετά τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Μακάμπι.

Διαβάστε επίσης: Ερ. Αστέρας – Ολυμπιακός 86-89: Άντεξε και ελπίζει για τετράδα

Ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και το πλεονέκτημα

«Ρυθμιστής» της τελικής κατάταξης που θα λάβουν οι δύο ελληνικές ομάδες είναι ο Παναθηναϊκός. Αυτό γιατί οι πράσινοι με δύο νίκες στα εναπομείναντα ματς κόντρα στη Μπάγερν και την Άλμπα εξασφαλίζουν ό,τι κι αν γίνει στα άλλα ματς τη 2η θέση και το πλεονέκτημα έδρας.

Υπάρχει και το σενάριο που μπορεί να στείλει τον Παναθηναϊκό με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ ακόμη και εάν νικήσει ένα από τα δύο ματς που απομένουν. Σε αυτή την περίπτωση, οι «πράσινοι» θα στρέψουν τα βλέμματά τους στη Φενέρμπαχτσε, η οποία σε περίπτωση που ηττηθεί απόψε από την Εφές και νικήσει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ την τελευταία αγωνιστική, τότε θα διατηρήσει την ομάδα του Αταμάν στην πρώτη 4άδα.  Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει κάτω από την 4η θέση.

Κρίνοντας τα παραπάνω, ο Ολυμπιακός αναμένει πιθανή γκέλα του Παναθηναϊκού -κυρίως απόψε στο Βερολίνο- ώστε να μπει εκείνος στην πρώτη 4άδα και να πάρει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Αυτό φυσικά θα συμβεί εάν παράλληλα επικρατήσει της Φενέρμπαχτσε την τελευταία αγωνιστική στο Φάληρο. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, οι «ερυθρόλευκοι» θα τερματίσουν κάτω από την 4η θέση.

Τέλος, στο… τρελό σενάριο της τετραπλής ισοβαθμίας μεταξύ Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, Φενέρμπαχτσε και Μονακό (αυτό θα συμβεί σε περίπτωση νίκης Ολυμπιακού, 1/2 νίκες Παναθηναϊκού, ήττα Μπαρτσελόνα από τη Βιλερμπάν και Μονακό από τη Μπάγερν), τότε ο Παναθηναϊκός θα τερματίσει 2ος, η Μονακό 3η, η Μπαρτσελόνα 4η και ο Ολυμπιακός 5ος.

Υπενθυμίζεται ότι οι έξι ομάδες που «κλείδωσαν» την παρουσία τους στα πλέι οφ είναι οι Ρεάλ Μαδρίτης, Παναθηναϊκός, Μονακό, Ολυμπιακός, Φενέρμπαχτσε. Οι ομάδες που θα τερματίσουν από την έως τη 10η θέση στην κανονική διάρκεια θα παλέψουν για τα δύο εναπομείναντα εισιτήρια μέσω της διαδικασίας των πλέι ιν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter