Εξεταστική: Αγνοούν τους συγγενείς θυμάτων ΝΔ, ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση – Απερρίφθη το αίτημα για διακοπή εργασιών

Εξεταστική: Αγνοούν τους συγγενείς θυμάτων ΝΔ, ΚΚΕ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση – Απερρίφθη το αίτημα για διακοπή εργασιών

Με τη σύμφωνη γνώμη ΚΚΕ, Πλεύσης Ελευθερίας και Ελληνικής Λύσης, η ΝΔ απέρριψε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να διακοπούν οι εργασίες της Εξεταστικής για το έγκλημα των Τεμπών μετά και τη σχετική εξώδικη δήλωση 29 συγγενών θυμάτων.

Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλης Κόκκαλης, μετά και την εξώδικη δήλωση 29 συγγενών θυμάτων που ζητούν τη διακοπή των εργασιών της Επιτροπής μέχρι να ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία από την τακτική δικαιοσύνη, αιτήθηκε να αναστέλλουν οι διαδικασίες της Εξεταστικής και όταν επανεκκινήσουν να κληθούν κρίσιμοι μάρτυρες, όπως ο Κώστας Γενιδούνιας και ο Κώστας Σπηλιόπουλος.

Με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν Νέα Αριστερά, Σπαρτιάτες, Νίκη και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος, με το ΠΑΣΟΚ να καταθέτει δική του πρόταση, η οποία ήταν να ολοκληρωθεί ένας ακόμα κύκλος μαρτυριών και στη συνέχεια να ακολουθήσει διακοπή έως ότου τελειώσει τις ανακριτικές πράξεις ο εφέτης – ανακριτής.

Πριν την ονομαστική ψηφοφορία, ο εισηγητής της πλειοψηφίας, Λ. Τσαβδαρίδης ισχυρίστηκε πως η αξιωματική αντιπολίτευση χαϊδεύει τα αυτιά των συγγενών και γι΄ αυτό κατέθεσε αυτήν την πρόταση, απορρίπτοντας το αίτημα διότι «δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος».

Νωρίτερα, κατά του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ, ενώ αντίστοιχη ήταν η στάση του Παύλο Σαράκη, ειδικού αγορητή της Ελληνικής Λύσης.

Το αποτέλεσμα της ονομαστικής ψηφοφορίας ήταν 20 ψήφοι κατά της διακοπής και δέκα υπέρ.

Ως εκ τούτου, μετά την απόρριψη κρίσιμων μαρτύρων, την προσπάθεια να αποδοθούν όλες οι ευθύνες στον σταθμάρχη και τον νεκρό μηχανοδηγό, την απόπειρα αποδόμησης μαρτύρων αλλά και της ίδιας της Ευρωπαίας εισαγγελέα που εξέδωσε το πόρισμα για τη σύμβαση 717, η ΝΔ περιφρονεί χωρίς κανέναν ενδοιασμό και τους συγγενείς των θυμάτων που ζητούν το στοιχειώδες: Να ολοκληρώσει η δικαιοσύνη το έργο της και στη συνέχεια να πάρει τη σκυτάλη η Εξεταστική.

Διαβάστε επίσης: Εξεταστική: Διακοπή εργασιών ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το αίτημα 29 συγγενών θυμάτων

«Ροντέο» στην Εξεταστική μεταξύ Μαρκόπουλου και Σαράκη – Διεκόπη η συνεδρίαση

«Γαλάζιος» κατηγορούμενος του ΟΣΕ στην Εξεταστική: «Δεν ήταν ρουσφέτι η μετάταξη του σταθμάρχη»

Ποινική δίωξη στον Κώστα Αγοραστό για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter