Φρίκη στο Σικάγο: Μαστίγωσαν μέχρι θανάτου την 5χρονη εγγονή τους επειδή λερώθηκε

Φρίκη στο Σικάγο: Μαστίγωσαν μέχρι θανάτου την 5χρονη εγγονή τους επειδή λερώθηκε

Τον απόλυτο αποτροπιασμό προκαλεί υπόθεση στο Σικάγο, όπου ένα κοριτσάκι ηλικίας 5 ετών άφησε την τελευταία του πνοή μετά από άγριο ξυλοδαρμό που δέχθηκε από τον παππού και τη γιαγιά της.

Σύμφωνα με τη New York Post, ο παππούς και η γιαγιά του κοριτσιού κατηγορούνται πως την ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου. Το κοριτσάκι μαστιγώθηκε δώδεκα φορές με ζώνη «τα έκανε πάνω της», με τον παππού να ομολογεί λέγοντας πως ήταν «λίγο πιο σκληρός από ό,τι έπρεπε».

Το κοριτσάκι έπεφτε θύμα ξυλοδαρμού για πάνω από δύο μήνες

Οι εισαγγελείς του Ιλινόις αποκάλυψαν την περασμένη Δευτέρα φρικιαστικές λεπτομέρειες για τη δολοφονία της 5χρονης Jada Moore στις 14 Ιουλίου, λέγοντας στο δικαστήριο ότι το άτυχο κοριτσάκι έπεφτε θύμα ξυλοδαρμού για πάνω από δύο μήνες, με αποτέλεσμα να φέρει σοβαρές κακώσεις που συνήθως παρατηρούνται σε θύματα τροχαίων.

Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι το μικρό παιδάκι ήταν καλυμμένο από την κορυφή ως τα νύχια με «μώλωπες, εκδορές και ουλές σε διάφορα στάδια επούλωσης». Η 5χρονη Jada είχε επιπλέον εγκεφαλική αιμορραγία.

Ο παππούς και η γιαγιά του θύματος, ο Klent Elwoods, 62 ετών, και η σύζυγός του, Lisa Jones, 57 ετών, από το Park Forest, συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για φόνο πρώτου βαθμού, τον οποίο το Ιατροδικαστικό Γραφείο της Κομητείας Cook έκρινε ως ανθρωποκτονία που προκλήθηκε από πολλαπλούς τραυματισμούς λόγω κακοποίησης.

«Έδερνα τη μικρή μου εγγονή και τώρα δεν αντιδρά»

Το φρικτό έγκλημα ήρθε στο φως, όταν η αστυνομία και οι νοσοκόμοι κλήθηκαν στο σπίτι του ζευγαριού από τους ίδιους. Ο παππούς ήταν το άτομο που κάλεσε το 100, παραδεχόμενος: «Έδερνα τη μικρή μου εγγονή και τώρα δεν αντιδρά».

Οι αστυνομικοί βρήκαν τη μικρή Jada «ξαπλωμένη στον καναπέ και εντελώς γυμνή». Οι διασώστες έκαναν ΚΑΡΠΑ στο παιδί πριν μεταφερθεί αεροπορικώς στο νοσοκομείο, όπου πέθανε την επόμενη μέρα.

«Ήμουν λίγο σκληρός με την εγγονή μου»

Ο παππούς φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι άρχισε να χτυπάει την Jada αφού λέρωσε το εσώρουχό της. Στη συνέχεια, ενώ βρισκόταν στο περιπολικό σημείωσε πως «ήμουν λίγο σκληρός με την εγγονή μου».

Όταν η γιαγιά ρωτήθηκε από την αστυνομία, γιατί χτύπησαν το παιδί είπαν ότι η εγγονή τους «είχε ιστορικό με το να λερώνεται». Μάλιστα, οι παππούδες είπαν πως είχαν προειδοποιήσει τη μικρή ότι αν ξαναλερωνόταν θα τη μαστίγωνε με ζώνη. Ο παππούς φέρεται να έκανε πράξη την απειλή του όταν ανακάλυψε την Παρασκευή το βράδυ ότι η 5χρονη είχε λερωθεί.

«Ο Έλγουντς άρπαξε μια ζώνη και έβαλε την Τζάντα να σκύψει. Έπειτα τη χτύπησε στους γλουτούς της 10 με 12 φορές», ανέφερε η έκθεση της αστυνομίας. Με κάθε χτύπημα, το παιδί έπεφτε στο πάτωμα, όπως φέρεται να υποστήριξε η γιαγιά της.

Την τελευταία φορά που χτυπήθηκε, η 5χρονη δεν σηκώθηκε ξανά.

Σε έρευνα στο σπίτι των υπόπτων βρέθηκαν ένα ζευγάρι λερωμένα παιδικά εσώρουχα, μια ζώνη, μια συμβολαιογραφική επιστολή από τη μητέρα της Jada που έδινε στους παππούδες την επιμέλεια για σχολικές και ιατρικές αποφάσεις και ένα ημερολόγιο με τέσσερις ημερομηνίες τον Ιούνιο που φέρεται να δείχνει πότε η Jada είχε προηγουμένως αφοδεύσει πάνω της.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν στο δικαστήριο ότι και οι δύο παππούδες χτυπούσαν την Jada σε τακτική βάση με μια ζώνη, τα χέρια τους και με παπούτσι.

Οι ξυλοδαρμοί είχαν ξεκινήσει μόλις ένα μήνα μετά την παραμονή της Jada στους παππούδες της, οι οποίοι την είχαν πάρει στις αρχές Απριλίου, υποσχόμενοι να δώσουν στην 5χρονη «μια καλύτερη ζωή στο σπίτι», αφού η μητέρα της, που ζει στην Ατλάντα αδυνατούσε να τη μεγαλώσει.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter