Γαλλία: Σφοδρές συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές στα κεντρικά γραφεία της Total (Video)

Γαλλία: Σφοδρές συγκρούσεις αστυνομικών με διαδηλωτές στα κεντρικά γραφεία της Total (Video)

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν την Παρασκευή μεταξύ αστυνομικών και περιβαλλοντικών ακτιβιστών στα κεντρικά γραφεία του ενεργειακού κολοσσού TotalEnergies στο Παρίσι.

Οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές επιχείρησαν να εμποδίσουν την πρόσβαση των μετόχων στην ετήσια γενική συνέλευση του πετρελαϊκού κολοσσού TotalEnergies που διεξάγεται την Παρασκευή.

Οι συμπλοκές ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους διαδηλωτές ξέσπασαν πριν την έναρξη της συνέλευσης, όπου οι επενδυτές αναμένεται να ψηφίσουν προτάσεις για το κλίμα που κατέθεσαν ακτιβιστές μέτοχοι κάνοντας έκκληση για γρήγορες περικοπές της ποσότητας των ρύπων που προκαλούν υπερθέρμανση και εκπέμπει ο τομέας πετρελαίου και αερίου της επιχείρησης.

Η TotalEnergies σχεδιάζει να επεκτείνει την δραστηριότητά της στην Αφρικανική ήπειρο. Ουγκάντα και Τανζανία βρίσκονται στην λίστα ενός mega-project οπως το αποκαλούν.

Οι ακτιβιστές εκτιμούν ότι ο αγωγός πετρελαίου που θα ξεκινά από την ανατολική Αφρική θα βλάψει τον περιβάλλον, την υγεία των άγριων ζώων που ζουν εκεί και θα εκτοπίσει πάνω 100.000 ανθρώπους χωρίς να τους δοθεί η απαραίτητη αποζημίωση.

«Η επιστήμη είναι σαφής όμως η Total την αγνοεί», ανέφερε πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και ακτιβιστές της Greenpeace.

Πηγή: Reuters, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter