Γάζα: Απελευθερώνονται ακόμη 10 όμηροι – Σε ισχύ η διήμερη παράταση της παύσης πυρός

Γάζα: Απελευθερώνονται ακόμη 10 όμηροι – Σε ισχύ η διήμερη παράταση της παύσης πυρός

Η ισραηλινή κυβέρνηση έλαβε από τη Χαμάς κατάλογο με τα ονόματα ομήρων που πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο της ανακωχής που συμφωνήθηκε να παραταθεί για ακόμη δυο ημέρες, μετέδωσε η ραδιοφωνία του ισραηλινού στρατού επικαλούμενη το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios, ο κατάλογος περιλαμβάνει 10 ονόματα ομήρων.

Διαβάστε επίσης: Παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα για δύο ημέρες: Σε εξέλιξη νέα απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς

Πώς φτάσαμε στην παράταση της εκεχειρίας

Σε ανακοίνωσή της, η Χαμάς ανέφερε ότι συμφώνησε τόσο με το Κατάρ όσο και με την Αίγυπτο να παρατείνει την εκεχειρία με το Ισραήλ κατά δύο ακόμη ημέρες.

Παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε τη Δευτέρα στο BBC ότι η Χαμάς ήταν έτοιμη να απελευθερώσει έως και 40 επιπλέον ομήρους, γεγονός που θα σήμαινε τετραήμερη παράταση σύμφωνα με τους όρους της αρχικής συμφωνίας που συμφωνήθηκε με το Ισραήλ.

Το Ισραήλ φέρεται να τείνει προς μια πιο σταδιακή, μέρα με τη μέρα, προσέγγιση. Και έχει καταστήσει σαφές ότι ετοιμάζεται να συνεχίσει τον πόλεμο στη Γάζα, στο τέλος της διαδικασίας.

Η Χαμάς εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο κατάλογος των Παλαιστίνιων κρατουμένων που πρόκειται να απελευθερωθούν την Τρίτη περιλαμβάνει τρεις γυναίκες και 30 παιδιά σύμφωνα με το ΒΒC.

Σύμφωνα με τη συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, τρεις Παλαιστίνιοι κρατούμενοι απελευθερώνονται για κάθε έναν όμηρο.

Δείτε επίσης: Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς παρατείνουν τη συμφωνία ανταλλαγής ομήρων για δύο ημέρες

Οι Βρυξέλλες χαιρετίζουν την παράταση

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε τη Δευτέρα τη διήμερη παράταση της ανακωχής ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

«Καλωσορίζω τη συμφωνία που επιτεύχθηκε για την παράταση δυο ημερών της παύσης των εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς», ανέφερε η φον ντερ Λάιεν σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες της στις Βρυξέλλες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter