Η Turkish Airlines επαναφέρει -μετά από μία 10ετία- τις πτήσεις της προς τη Λιβύη

Η Turkish Airlines επαναφέρει -μετά από μία 10ετία- τις πτήσεις της προς τη Λιβύη

Η εθνική αεροπορική εταιρεία της Τουρκίας, Turkish Ailines (THY) επανέλαβε τις πτήσεις της προς τη Λιβύη, οι οποίες είχαν διακοπεί εδώ και μια δεκαετία, ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Η πρώτη πτήση πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, από την Κωνσταντινούπολη στην Τρίπολη και θα ακολουθήσουν άλλες προς τη Μισράτα και τη Βεγγάζη, με συχνότητα τριών πτήσεων την εβδομάδα, την Τρίτη, την Πέμπτη και το Σάββατο, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μπιλάλ Εκσί, ο οποίος επέβαινε στην πτήση προς το αεροδρόμιο Μιτίγκα της Τρίπολης, έκανε λόγο για «ιστορικούς δεσμούς» μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με δηλώσεις του που περιλαμβάνονται σε ανακοίνωση.

Ο Εκσί επέμεινε στη βούληση της εταιρείας να αναπτύξει τις συνδέσεις με την Αφρική, στην οποία εξυπηρετεί ήδη 62 προορισμούς.

«Πιστεύουμε ότι ο τουρισμός και το εμπόριο θα συνεχίσουν να αυξάνονται μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα με την ανάπτυξη βιομηχανικών επενδύσεων».

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνει πως η Turkish Airlines εξυπηρετεί 346 προορισμούς σε 130 χώρες και πως η Τουρκία ανέκαθεν υποστήριζε την κυβέρνηση της Τρίπολης, όμως ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν ανακοίνωσε το περασμένο μήνα την προσεχή επαναλειτουργία του τουρκικού προξενείου στη Βεγγάζη. Η εξουσία στη Λιβύη είναι μοιρασμένη ανάμεσα σε αντίπαλες κυβερνήσεις στην Τρίπολη, δυτικά, και στη Βεγγάζη, ανατολικά.

Διαβάστε επίσης:

Μακελειό στη Μόσχα: «Του έκαναν πλύση εγκεφάλου» – Τι λένε οι συγγενείς των υπόπτων


Ουκρανία: Επίδειξη ετοιμότητας από ΝΑΤΟϊκές χώρες μετά από το ρωσικό πυραυλικό μπαράζ


Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter