ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Τσακ Σούμερ ζητά την διεξαγωγή εκλογών στο Ισραήλ

ΗΠΑ: Ο γερουσιαστής Τσακ Σούμερ ζητά την διεξαγωγή εκλογών στο Ισραήλ

Ο Δημοκρατικός επικεφαλής της αμερικανικής Γερουσίας Τσακ Σούμερ τάχθηκε σήμερα υπέρ της διεξαγωγής εκλογών στο Ισραήλ, χαρακτηρίζονται τον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου «εμπόδιο για την ειρήνη».

«Ένας συνασπισμός υπό τον Νετανιάχου δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Ισραήλ μετά την 7η Οκτωβρίου», την ημερομηνία έναρξης του πολέμου με τη Χαμάς, δήλωσε ο Αμερικανός κοινοβουλευτικός, με μεγάλη επιρροή, κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας. Η παρέμβαση Σούμερ, σχετικά με το θέμα έρχεται καθώς οι ΗΠΑ γίνονται όλο και πιο επικριτικές απέναντι στις αποφάσεις Νετανιάχου σχετικά με τον πόλεμο στην Γάζα, την εμμονή που επιδεικνύει στην συνέχιση του και την ανθρωπιστική καταστροφή που αυτή έχει επιφέρει στους κατοίκους της Λωρίδας.

Ο Τσακ Σούμερ, επικεφαλής της Δημοκρατικής πλειοψηφίας στη Γερουσία και ο πλέον υψηλόβαθμος Εβραίος εκλεγμένος στις ΗΠΑ, επιδείκνυε μέχρι σήμερα ιδιαίτερη προσοχή κατά τις επικρίσεις του σε βάρος του Ισραήλ, το οποίο διεξάγει μια ολοένα και πιο αμφιλεγόμενη στρατιωτική εκστρατεία στη Γάζα.

«Πιστεύω πως ο πρωθυπουργός Νετανιάχου έχασε τον δρόμο του, αφήνοντας την πολιτική επιβίωσή του να περάσει μπροστά από το υπέρτατο συμφέρον του Ισραήλ», τόνισε ο Δημοκρατικός από την αίθουσα της Γερουσίας.

Πέντε μήνες μετά την έναρξη του πολέμου, το Ισραήλ βρίσκεται σε ένα «κρίσιμο σημείο», εκτίμησε ο Τσακ Σούμερ, υποστηρίζοντας πως η διεξαγωγή «νέων εκλογών αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για να επιτραπεί μια υγιής διαδικασία λήψης αποφάσεων» για το μέλλον της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Ολική ρήξη Νετανιάχου – Μπάιντεν: Έρχονται… «πύρινες» αντιπαραθέσεις λέει «η ανώτατη πηγή που μπορείτε να φανταστείτε»

Οι ΗΠΑ αντιμέτωπες με ιστορική πρωτιά του Τραμπ

Απογευματινά χειρουργεία: Ο τιμοκατάλογος της ντροπής, περηφάνεια του Άδωνη

Κολωνός: Αθώωση του Μίχου για βιασμό και ενοχή για «κατάχρηση ανηλίκου» προτείνει ο εισαγγελέας στην υπόθεση της 12χρονης

Ηλεία: Προκλητική κάλυψη στον επίορκο γιατρό – Εργάζεται κανονικά 15 ημέρες μετά τη σύλληψή του

Επιτέθηκαν με σφυρί σε στενό συνεργάτη του Ναβάλνι – «Ήθελαν να με κάνουν σνίτσελ»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter