Ιερείς «influencers» θέλει η κυβέρνηση που προσπαθεί να κερδίσει στα πέναλτι!

Ιερείς «influencers» θέλει η κυβέρνηση που προσπαθεί να κερδίσει στα πέναλτι!

Με καθυστέρηση ενός χρόνου η κυβέρνηση κατάλαβε πως δεν μπορεί να είναι ανέμελη με τον κορονοϊό, δεν μπορεί να έχει τον πρώτο λόγο η ψηφοθηρία και δεν μπορεί να πατάει συνεχώς σε πολλές βάρκες γιατί βυθίζεται η ίδια και κυρίως η χώρα και οι πολίτες.

Αφού έκλεισε το μάτι στην Εκκλησία, αφού όλα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν παρέλαση με σταθερούς φωτογράφους στην Αρχιεπισκοπή, αφού άφησαν ιερείς από άμβωνος να διαλαλούν τον Μεσαίωνα και ότι από τη Θεία Κοινωνία δεν κολλάει τώρα ήρθαν τα δύσκολα, και προσπαθούν να συγκρατήσουν τα ασυγκράτητα.

Όχι πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα συνεχίσει το βιολί της με επίθεση στην εργασία, επίθεση στα χαμηλά και μεσαία στρώματα, επίθεση στα κρατικά ταμεία…

Εξάλλου οι ανέμελες βόλτες του πρωθυπουργικού ζεύγους για χάρη των δικών τους δημόσιων σχέσεων δεν αφήνουν περιθώρια για να πιστέψουμε πως θα αρχίσουν να αυτοσυγκρατούνται.

Αλλά ίσως καταλάβουν πως σύγχρονη κοινωνία παρέα με τον σκοταδισμό δεν γίνεται!

Ίσως, αν και πολύ αμφιβάλουμε. Είναι οι ίδιοι που έθρεψαν το τέρας, κατεβάζοντας μακεδονομάχους απλά και μόνον για να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου, ελπίζοντας πως ο χρόνος… βρίσκει τις λύσεις από μόνος του…

Χρειάστηκαν περίπου 13.000 νεκροί για να καταλάβουν πως δεν έπρεπε να παίζουν και έψαξαν δημόσια πρόσωπα, influncers από τοπική αυτοδιοίκηση, Εκκλησία και ό,τι προαιρείσθε για να αποφύγουν το γκρεμό…

Ναι, για να το ξεκαθαρίσουμε: Σεβαστές οι απόψεις, σεβαστές οι διαφορές. Αλλά δεν μπορούν να γίνουν σεβαστές μεσαιωνικές απόψεις έξω από κάθε επιστημονική λογική.

Και αρκετοί ιεράρχες μπορεί να είναι άνθρωποι σοβαροί που βλέπουν την κοινωνία με τα μάτια του 2021, αλλά όχι όλοι…

Έτσι λοιπόν ακούσαμε σήμερα μέσα από το Πρώτο Πρόγραμμα, τον μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο να καλεί τους πολίτες και τους ιερείς να εμβολιαστούν.

«Η υποχρεωτικότητα πρέπει να έχει μια γενική εφαρμογή σε όλη την κοινωνία. Κανένας δεν μπορεί να εξαιρεθεί, ούτε οι ιερείς, καθώς είμαστε όλοι ευάλωτοι απέναντι στον κίνδυνο του Covid», είπε ο ίδιος για να προσθέσει:

«Θα πρέπει να ισχύει σε όλο τον πληθυσμό. Κάθε μέλος της κοινωνίας, εάν θέλει να μην διασπείρει τον θάνατο και την καταστροφή, πρέπει να εμβολιαστεί».

Ο ίδιος συμπληρώνει: «Από την στιγμή που ο άνθρωπος γίνεται αιτία να προκαλείται θάνατος στη ζωή του ίδιου και των συνανθρώπων του, αυτό είναι αμαρτία. Κάθε ένας από εμάς, πρέπει να καθορίσει τη σχέση του με τον συνάνθρωπό του».

Και το ερώτημα παραμένει:

Όταν εδώ και μήνες, από την αρχή της πανδημίας ένα μέρος του Τύπου και τόσοι ειδικοί καλούσαν την κυβέρνηση να μην ενδώσει στις αναχρονιστικές δυνάμεις της Εκκλησίας, γιατί τους λοιδορούσαν;

Είναι τόσο δύσκολο σε μια χώρα, μια κοινωνία να αντιληφθούμε πως δεν μπορεί να κλείνουμε το μάτι στο οπισθοδρομικό, απλά για μερικούς ψήφους και να αποβλέπουμε στο σύγχρονο;

Ας αντιληφθούν πως μια κυβέρνηση που αγκαλιάζει το σκοτάδι δεν μπορεί να μας οδηγήσει σε κανένα φως…

Ναι στους ιερείς-influencers αλλά σοβαρευτείτε!

Η κοινωνία δεν είναι πειραματόζωο!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter