Ιράν: Ξεκινούν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με κινέζικα και ρωσικά πλοία

Ιράν: Ξεκινούν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με κινέζικα και ρωσικά πλοία

Η Τεχεράνη υποδέχεται κινέζικα και ρωσικά πλοία, που εισήλθαν στα χωρικά ύδατα του Ιράν, προκειμένου να συμμετάσχουν σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με την Ισλαμική Δημοκρατία, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna την Τρίτη 12 Μαρτίου.

Τα γυμνάσια αναμένεται «να αρχίσουν το βράδυ της Τρίτης στον βόρειο Ινδικό ωκεανό», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των γυμνασίων, ο Ιρανός υποναύαρχος Μοσταφά Τατζοντινί, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους διοικητές των ρωσικών και κινεζικών μονάδων.

Δείτε επίσης: Κοινά πολεμικά γυμνάσια στον Κόλπο του Ομάν από Ρωσία, Ιράν και Κίνα

Η Κίνα ανέπτυξε το αντιτορπιλικό εκτόξευσης πυραύλων Urumqi, τη φρεγάτα εκτόξευσης πυραύλων Linyi και το πλοίο ανεφοδιασμού Dongpinghu.

Η Ρωσία δήλωσε ότι ένα απόσπασμα πλοίων του στόλου του Ειρηνικού, με επικεφαλής το καταδρομικό Varyag, έφθασε τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, στο λιμάνι Τσαμπαχάρ, στο νοτιοανατολικό Ιράν.

Η έναρξη των γυμνασίων συμπίπτει με την έναρξη του ραμαζανιού, την ώρα που ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας στο πλαίσιο του πολέμου του εναντίον της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς.

Οι τρεις χώρες εξήγησαν πως τα γυμνάσια έχουν σκοπό να διασφαλίσουν από κοινού την περιφερειακή ασφάλεια και τη ναυτική οικονομική δραστηριότητα.

Έχοντας την κοινή βούληση να εναντιωθούν σε αυτό που παρουσιάζουν ως αμερικανική ηγεμονία, οργάνωσαν τον Μάρτιο του 2023 κοινά γυμνάσια στην περιοχή.

Σημειώνεται, ότι οι αντάρτες Χούθι που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη, διαταράσσουν τη θαλάσσια κυκλοφορία εξαπολύοντας από τον Νοέμβριο επιθέσεις εναντίον πλοίων, λέγοντας ότι ενεργούν σε αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους στη Γάζα.

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Νέα μήνυση συγγενών – Να διωχθούν για ανθρωποκτονίες με ενδεχόμενο δόλο Μητσοτάκης, Καραμανλής και άλλοι 15

Τέμπη: Καρέ καρέ το «μπάζωμα» του εγκλήματος

Πόρισμα Εξεταστικής Τεμπών: «Ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή» εντοπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για Καραμανλή και ζητά άρση ασυλίας

Αντώναρος για Μητσοτάκη: Αδίστακτος Πινόκιο

Έγκλημα Τέμπη: Βαγόνι – φάντασμα στο μοιραίο τρένο

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter