Καιρός: Διήμερο με βροχές, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους – Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα

Καιρός: Διήμερο με βροχές, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους – Πού αναμένονται έντονα φαινόμενα

Ο καιρός αλλάζει από την Κυριακή και για μερικά εικοσιτετράωρα αναμένεται το σκηνικό να είναι χειμωνιάτικο.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας έκανε λόγο για «ευεργετικές βροχές και χιόνια στα βουνά» ιδίως την Κυριακή και τη Δευτέρα, εφιστώντας την προσοχή στους κατοίκους ορισμένων περιοχών της χώρας, αναφέροντας ότι αναμένονται έντονα φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, ο μετεωρολόγος αναφέρθηκε στις εξής περιοχές:  Θεσπρωτία ,Πρέβεζα, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, Κέρκυρα,Παξοί, Αχαΐα, Ηλεία, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Ξάνθη, Ροδόπη , Έβρος, νησιά βόρειο και ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα. Παράλληλα, σημείωσε ότι «όσοι προγραμματίζουν κάποιο ταξίδι να γνωρίζουν ότι οι θαλάσσιες συγκοινωνίες θα έχουν προβλήματα στο Ιόνιο και το Αιγαίο την Κυριακή (νοτιάδες 8-9 μποφόρ) και τη Δευτέρα στο Αιγαίο ( νοτιάδες 9 μποφόρ)».

Η ανάρτηση Τσατραφύλλια

Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες

Κυριακή (11/2)

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα δυτικά που βαθμιαία θα επεκταθούν και στα ανατολικά και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά από τις μεσημβρινές ώρες στην Κέρκυρα, τους Παξούς και την Ήπειρο, από τις απογευματινές και στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά και τα βόρεια ηπειρωτικά (κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη) και από τις βραδινές ώρες στη δυτική και νότια Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στο Αιγαίο πιθανώς έως 9 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα (12/2)

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, πρόσκαιρα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από τις μεσημβρινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα και από τα δυτικά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα δυτικά και βόρεια ορεινά.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ, σταδιακά θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Τρίτη (13/2)

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται άστατος καιρός με τοπικές βροχές και στην ανατολική χώρα πρόσκαιρες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα δυτικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 3 με 5 και στο Ιόνιο έως 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Τι αλλάζει από την Κυριακή – «Θα ήταν “λάθος” να την ονομάζουμε “κακοκαιρία”»

«Χιόνια και μεγάλος όγκος νερού»: Πότε αλλάζει ο καιρός – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (Video)

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν ξυλόλιο, τολουόλιο, προπάνιο και βουτάνιο στα αντικείμενα των ανθρώπων που κάηκαν

Σκάνδαλο υποκλοπών: Στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου το ψήφισμα – «ράπισμα» του Ευρωκοινοβουλίου – Το κατέθεσε ο Κύρτσος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter