Κακλαμάνης κατά απόφασης Αρείου Πάγου: Έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μου στην ηγεσία της Δικαιοσύνης (Video)

Κακλαμάνης κατά απόφασης Αρείου Πάγου: Έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μου στην ηγεσία της Δικαιοσύνης (Video)

Σαφείς αιχμές για την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου που στέλνει στα «νύχια» των funds 700.000 δανειολήπτες, άφησε ο Νικήτας Κακλαμάνης. Σε τηλεοπτική του τοποθέτηση στο Attica TV, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Βουλής τάχθηκε ανοιχτά κατά της απόφασης, στηλιτεύοντας παράλληλα και την… ταχύτητα με την οποία ελήφθη.

Δείτε επίσης: Πλειστηριασμοί: Η Κατσέλη εκθέτει Στουρνάρα και Σταϊκούρα για την απόφαση – λαιμητόμο του Αρείου Πάγου (Video)

Συγκεκριμένα τόνισε: «Είμαι ένας άνθρωπος που σέβομαι τη Δικαιοσύνη. Δεν αποδέχομαι αλά καρτ τις αποφάσεις της, αλλά πρέπει να σας πω ότι αυτή η απόφαση του Αρείου Πάγου έχει κλονίσει την εμπιστοσύνη μου στην ηγεσία της Δικαιοσύνης».

«Όχι λόγω της ταχύτητας που το έβγαλε, που είναι πρωτοφανές για Άρειο Πάγο (σ.σ.: γέλια) – αν έβγαζε έτσι όλες τις αποφάσεις θα ήμασταν χώρα πρότυπο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση – αφήστε το αυτό, αλλά η απόφαση, μού ειπώθηκε ότι έχει βασιστεί αφενός στον νόμο του 2015 του ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγε ότι αυτές οι συναλλαγές φορολογούνται. Τον “πάντρεψε” η απόφαση με τον νόμο του 2003, όπου οι ενδοτραπεζικές συναλλαγές είναι αφορολόγητες».

Και συνέχισε υπογραμμίζοντας: «Στην ουσία, λοιπόν, έχουν χαριστεί με αυτή την απόφαση, η οποία όταν βγει θα τη διαβάσουμε όλοι, αλλά για να μου το λέει ο κ. Τζαβάρας ξέρει, 58 δις. Κατά την άποψή μου αυτά πρέπει να φορολογηθούν και με τα λεφτά που θα εισπραχτούν να βοηθηθούν οι έχοντες πραγματικά ανάγκη μέσω του εξωδικαστικού συμβιβασμού από το κράτος».

Υπενθυμίζεται πως η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, την περασμένη Πέμπτη, τάχθηκε υπέρ της δυνατότητας των εταιρειών διαχείρισης «κόκκινων» ενυπόθηκων δανείων servicers να βγάζουν σε πλειστηριασμό σπίτια, που αποτελούν πρώτη κατοικία, και να προβαίνουν σε πράξεις εκτέλεσης ως δικαιούχοι διάδικοι για λογαριασμό των funds.

Διαβάστε σχετικά: Άρειος Πάγος: Απόφαση καρμανιόλα για 700.000 δανειολήπτες – Τάχθηκε υπέρ των Funds

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter