Κασσελάκης: Η ΝΔ στήνει αντισυνταγματική μπίζνα με πανεπιστήμια – σούπερ μάρκετ (Video)

Κασσελάκης: Η ΝΔ στήνει αντισυνταγματική μπίζνα με πανεπιστήμια – σούπερ μάρκετ (Video)
Χαιρετισμός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Στέφανου Κασσελάκη στην συνάντηση με Πανεπιστημιακούς, εκπροσώπους της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ, στην αίθουσα της Γερουσίας στην Βουλή, Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024. (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η ανώτατη εκπαίδευση δεν είναι αρπαχτή. Είναι το θεμέλιο για το αύριο της Ελλάδας μας» τονίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε βίντεο που ανήρτησε στα social media, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

«Στο εξωτερικό τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση, με τεράστια κεφάλαια και πολύ αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο. Δεν είναι αυτή η αντισυνταγματική μπίζνα που στήνει η ΝΔ με πανεπιστήμια – σούπερ μάρκετ που δίνουν πτυχία franchise» λέει μεταξύ άλλων και παραθέτει τις πέντε προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Παιδεία:

1. Διπλασιασμός του διδακτικού προσωπικού, προκειμένου να φτάσουμε στο μέσο όρο της ΕΕ στην αναλογία καθηγητών-φοιτητών.

2. Πρόγραμμα «Εστία παντού». Ανέγερση φοιτητικών εστιών με χρηματοδότηση από έσοδα του δημοσίου από τον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

3. Διπλασιασμός των κονδυλίων που δίνονται στα πανεπιστήμια για την έρευνα.

Γιατί χωρίς την έρευνα δεν μπορεί να διασυνδεθεί το πανεπιστήμιο με την αγορά εργασίας.

4. Έκπτωση ενοικίων για φοιτητική στέγη από το φορολογητέο εισόδημα.

-Για μισθώματα έως 500€.

-Για οικογενειακό εισόδημα μέχρι 60.000€.

-Ωφελούμενοι: 150.000 οικογένειες.

-Δημοσιονομικό κόστος: 225.000.000 €.

5. Δημιουργία αυτοδιοικούμενων πυλώνων ξένων πανεπιστημιακών προγραμμάτων εντός των ελληνικών πανεπιστημίων. Έτσι θα έρθουν πανεπιστήμια με κύρος στην Ελλάδα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: «Η γνώση είναι δικαίωμα και όχι ευκαιρία» – Ηχηρό μήνυμα από τους φοιτητές στα Προπύλαια (Photos)

Φάμελλος για ιδιωτικά Πανεπιστήμια: «Είναι πολλά τα λεφτά των κολεγίων κ. Μητσοτάκη – Είδαμε την… καριέρα σας με τον Κήρυκα Χανίων»

Για τα λεφτά τα κάνεις όλα…

Κασσελάκης- Ημέρα της Γυναίκας: Δεν είναι ημέρα γιορτής όσο υπάρχει έμφυλη βία και ανισότητες

«Χαράτσι» έως 3 ευρώ για εξετάσεις σε διαγνωστικά στο νομοσχέδιο Άδωνη – 5 ευρώ για εμβόλια Covid στα φαρμακεία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter