ΚΙΝΑΛ: Στην τελική ευθεία για τα debates των υποψηφίων και για την ψήφο των εκλογέων

ΚΙΝΑΛ: Στην τελική ευθεία για τα debates των υποψηφίων και για την ψήφο των εκλογέων

Εντείνονται τις επόμενες ώρες οι διαβουλεύσεις για τις τηλεμαχίες (Debates) και τον καθορισμό του τρόπου προβολής των υποψηφίων για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ. Το απόγευμα της Τρίτης (9.11.2021) συνεδριάζει η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του Κινήματος Αλλαγής για το θέμα των debates μεταξύ των υποψηφίων. Οι διεκδικητές ( Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου, Παύλος Χρηστίδης) έχουν διατυπώσει επίσημα τις θέσεις τους για το θέμα. Οι εκπρόσωποί τους θα παραστούν στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής για τις εκλογές, έχοντας ως γνώμονα να βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης για το θέμα των τηλεμαχιών.

Γίνεται προσπάθεια να υπάρξουν δυο έως τρεις τηλεοπτικές συζητήσεις (debates) ενόψει του πρώτου γύρου της εκλογικής διαδικασίας (5 Δεκεμβρίου 2021) και δυο ενόψει του δεύτερου (12 Δεκεμβρίου 2021). Πάντως ως μέση λύση θεωρείται η διοργάνωση δυο debates την πρώτη Κυριακή και ενός τη δεύτερη Κυριακή (2+1 debates κατά την εσωκομματική ορολογία) .

Την ίδια ώρα, σε πλήρη κινητικότητα είναι τα επιτελεία των υποψηφίων προέδρων του ΚΙΝΑΛ όχι μόνο για τις περιοδείες, τις συγκεντρώσεις και τις ομιλίες σε εκδηλώσεις που οργανώνουν. Οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ επιστρατεύουν όλες τις δυνάμεις τους για να πείσουν τους υποστηρικτές τους ότι δεν αρκούν τα λόγια αλλά πρέπει να ψηφίσουν στις κάλπες.

Αυτή τη στιγμή, με βάση τις αποφάσεις της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής της 3ης Οκτωβρίου 2021 η ψηφοφορία θα γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία των εκλογέων στα εκλογικά τμήματα. Όπως έχει αποφασισθεί, «η ψηφοφορία θα διεξαχθεί με βάση τον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, στον οποίο θα ενσωματωθεί το μητρώο μελών του Κινήματος, ώστε να προστεθεί ειδική σήμανση δίπλα από τα μέλη του Κινήματος. Με αυτή τη δυνατότητα, κατά την αναζήτηση των ψηφοφόρων στον εκλογικό κατάλογο, θα εντοπίζονται αυτόματα τα μέλη και δεν θα χρειάζεται η συμπλήρωση νέας αίτησης μέλους/φίλου κατά την διαδικασία ψηφοφορίας, σε αντίθεση με τα νέα μέλη και όλους τους φίλους που υποχρεωτικά θα συμπληρώσουν έντυπο εγγραφής μέλους/φίλου. Για να συμμετέχει κάποιο μέλος ή φίλος του Κινήματος στην εκλογική διαδικασία, θα καταβάλει υποχρεωτικά το ποσό των τριών ευρώ (3 €) για τον πρώτο γύρο των εκλογών». Όσοι θέλουν να ψηφίσουν θα μπορούν να να εγγραφούν ακόμα και και την ημέρα της ψηφοφορίας στα εκλογικά κέντρα. Όμως, στον δεύτερο γύρο των εκλογών, θα ψηφίσουν μόνο όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο.

Οι διεκδικητές προσελκύουν με διάφορους τρόπους κόσμο για να μετέχει στην εσωκομματική αναμέτρηση, καλώντας τους να αφήσουν τα πληκτρολόγια και τους καναπέδες και να φτάσουν ως τα εκλογικά κέντρα. Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος, επιχειρεί να ξεσηκώσει τους υποστηρικτές του επισείοντας έναν, «κατά πληροφορίες του», εν δυνάμει …κίνδυνο. «Μου λένε ότι θα οργανωθεί προσέλευση Συριζαίων για να μην βγω και απαντώ ακόμα καλύτερο αφού αυτό σημαίνει μεγαλύτερη προσέλευση», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ-1 (8.11.2021).
Εν τω μεταξύ, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος επανήλθε με επιστολή του προς την ΕΔΕΚΑΠ στο θέμα που είχε θέσει προ ημερών σχετικά με την ηλεκτρονική ψήφο ως δυνατότητα για τους απόδημους. Παρέμβαση με αίτημα την εξ αποστάσεως ψηφοφορία είχαν κάνει και οι Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία. Το θέμα συζητήθηκε στην ΕΔΕΚΑΠ με αποδοχή από υποψηφίους να διερευνηθεί η δυνατότητα αυτή την οποία επί της αρχής αποδέχονται , αλλά υπάρχουν τεχνικά προβλήματα για την υλοποίησή της. Ο Παύλος Γερουλάνος με τη νέα επιστολή του προς την ΕΔΕΚΑΠ (8.11.2021) εκφράζει την ικανοποίησή του για τον θετικό τρόπο με το οποίο υποδέχτηκαν οι συνυποψήφιοί του την πρόταση για ηλεκτρονική ψηφοφορία και ζητά ενημέρωση για τα τεχνικά ζητήματα και τα επιχειρήματα έλλειψης χρόνου, κόστους ή/και τεχνικών δυσκολιών.

Όπως σημειώνει ο Παύλος Γερουλάνος «επειδή ο χρόνος τρέχει, η πανδημία εξακολουθεί να είναι σε έξαρση και η συμμετοχή κάθε συμπολίτη μας που ενδιαφέρεται θα δώσει οξυγόνο Δημοκρατίας για να χτυπήσει πάλι δυνατά η καρδιά της Παράταξης, θα ήθελα να μας ενημερώσετε για το ποιες επίσημες ενέργειες έγιναν εκ μέρους της ΕΔΕΚΑΠ (αν έγινε για παράδειγμα επαφή με τους υπεύθυνους διαχείρισης της έτοιμης και δωρεάν εξ όσων γνωρίζω ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΖΕΥΣ που έχουν χρησιμοποιήσει ήδη εκατοντάδες φορείς, από πολιτικά κόμματα μέχρι ομοσπονδίες) για την ουσιαστική διερεύνηση της δυνατότητας εφαρμογής της ηλεκτρονικής ψήφου στο Κίνημα Αλλαγής και ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτών μέσα από εξίσου επίσημες απαντήσεις που δεχθήκατε».
Κατά την άποψή του Παύλου Γερουλάνου, ένα κόμμα σύγχρονο, ανοιχτό που θέλει να επανασυνδεθεί με την κοινωνία οφείλει να εξαντλεί κάθε δυνατό εργαλείο για να φέρει κόσμο στην κάλπη και κοντά του με απόλυτη ασφάλεια».

Παράλληλα, ο Παύλος Γερουλάνος θα περιοδεύσει εντός της εβδομάδας στην Στερεά Ελλάδα (Θήβα, Αλίαρτο, Λειβαδιά) και στην Εύβοια (μεταξύ άλλων Ιστιαία, Μαντούδι, Χαλκίδα) ενώ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα βρεθεί στην Κρήτη. Η μεγαλόνησος είναι πόλος έλξης για τους υποψηφίους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωην υπουργός Χάρης Καστανίδης στο προεκλογικό δρομολόγιο των ημερών που διανύουμε έχει περιλάβει την Κρήτη, με πρώτη στάση να έχει κάνει στο Ηράκλειο και με επόμενη στο Ρέθυμνο και στα Χανιά (9.11.2021) ενώ θα συνεχίσει τις επαφές του με τον κόσμο του ΚΙΝΑΛ πηγαίνοντας πιο βόρεια στις 11 Νοεμβρίου στη Λάρισα. Είναι ενδιαφέρον ότι στην Κρήτη περιοδεύει και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Μάλιστα συζητήθηκε και η συνάντηση Καστανίδη – Παπανδρέου στο νησί, ένα βράδυ σε κάποιο μαγαζί, εν ώρα χαλάρωσης από την προεκλογική εκστρατεία.
Σε αντίστροφη πορεία κινείται η περιοδεία του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος από την Κόρινθο θα συνεχίσει με ομιλίες του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη- η Κρήτη είναι ο τόπος που επισκέπτεται έτσι κι αλλιώς συχνά, μια και κατάγεται από το Ηράκλειο. Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης περιόδευσε στην Αργολίδα , ενώ είχε συναντήσεις στην Πάτρα και ακολουθούν επαφές του με κόσμο σε άλλες περιοχές στην Δυτική Ελλάδα…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter