Κολομβία: Νεκρός ιπποπόταμος του Πάμπλο Εσκομπάρ σε τροχαίο

Κολομβία: Νεκρός ιπποπόταμος του Πάμπλο Εσκομπάρ σε τροχαίο

Αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι ένας από τους ιπποπόταμους του βαρώνου των ναρκωτικών, Πάμπλο Εσκομπάρ, παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από φορτηγό σε αυτοκινητόδρομο της Κολομβίας.

Ειδικότερα, ο «cocaine hippo», βάρους άνω του ενός τόνου, χτυπήθηκε από φορτηγό στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Μπογοτά με το Μεντεγίν, σε μια περιοχή κοντά σε ένα κτήμα που ανήκε στον Εσκομπάρ, ανέφερε η Μαρία Μαγκνταλένα Πέρες, επικεφαλής της πυροσβεστικής στην κοινότητα Πουέρτο Τριούνφο.

O ιπποπόταμος του Εσκομπάρ

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, ο βαρόνος των ναρκωτικών, που σκοτώθηκε το 1993 σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, εγκατέστησε ένα μικρό κοπάδι ιπποποτάμων στη χασιέντα «Napoles». Με τα χρόνια, τα ζώα αναπαρήχθησαν και σήμερα υπολογίζεται ότι ζουν στην περιοχή περίπου 150 ιπποπόταμοι.

Το 2022 το υπουργείο Περιβάλλοντος χαρακτήρισε τον ιπποπόταμο «χωροκατακτητικό είδος», ανοίγοντας τον δρόμο για το πιθανό κυνήγι των ζώων. Επιχείρησε μάλιστα να εφαρμόσει, ανεπιτυχώς, ένα πρόγραμμα στείρωσης. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή τους αποτελεί απειλή για την τοπική χλωρίδα και πανίδα. Τον Μάρτιο, ο κυβερνήτης της επαρχίας Αντιοκία ανακοίνωσε ένα σχέδιο με βάση το οποίο σχεδόν οι μισοί ιπποπόταμοι θα μεταφερθούν σε καταφύγια στο Μεξικό και την Ινδία – μια επιχείρηση που εκτιμάται ότι θα κοστίσει 3,5 εκατ. δολάρια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter