Κορονοϊός: Η «ασφυξία» στο ΕΣΥ απομακρύνει το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων

Κορονοϊός: Η «ασφυξία» στο ΕΣΥ απομακρύνει το ενδεχόμενο χαλάρωσης των μέτρων

Τη στιγμή που οι «σκληροί» δείκτες της πανδημίας επιδεινώνονται, και λόγω της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, με το σύστημα Υγείας να δέχεται ξανά αφόρητη πίεση, απομακρύνεται το ενδεχόμενο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, το οποία ελήφθησαν με μεγάλη καθυστέρηση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά τις «φωνές» των ειδικών το προηγούμενο διάστημα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξήθηκε δραματικά, φτάνοντας τους 670, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη, ενώ μόλις σε τρεις μέρες έχουν χάσει τη ζωή τους 243 άνθρωποι.

Έτσι, παρά τις πληροφορίες περί του αντιθέτου, τα μέτρα παραμένουν ως έχουν και η κατάσταση θα αξιολογείται κάθε εβδομάδα. Σε αυτό το μήκος κύματος, θα συνυπολογιστεί το επιδημιολογικό αποτύπωμα και τα κρούσματα που θα καταγραφούν μετά το άνοιγμα των σχολείων, άλλη μία απόφαση της κυβέρνησης που είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

«Ασφυξία» στο ΕΣΥ

Στο μεταξύ, με ράντζα στους διαδρόμους των δημόσιων νοσοκομείων και τους κλινικάρχες να «επιλέγουν» τα περιστατικά κορονοϊού η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να «διασκεδάσει τις εντυπώσεις» από τις ελλείψεις και τις παραλείψεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ακόμα και η ΠΟΕΔΗΝ του απαντά πως τα νοσοκομεία αγοράζουν PCR από ιδιώτες πολύ πιο φθηνά από το πλαφόν των 47 ευρώ.

Δείτε επίσης: Ενώ το ΕΣΥ βρίσκεται σε ασφυξία: 77 νεκροί – 24.246 νέα κρούσματα κορονοϊού – 670 διασωληνωμένοι

Την ίδια ώρα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνης Γεωργιάδης «μασάει τα λόγια του» όταν έρχεται η συζήτηση στα μοριακά τεστ για τα οποία η κυβέρνηση έβαλε με μεγάλη καθυστέρηση διατίμηση και αρνείται τη συνταγογράφηση.

Την Τετάρτη, τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 24.246, εκ των οποίων 68 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.592.460 (ημερήσια μεταβολή +1.5%), εκ των οποίων 49.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 633 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.113 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1.40 (95% ΔΕ: 1.22 – 1.58)

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 ήταν 77, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.637 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ήταν 670 (59.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 79.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 565 (84.33%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 105 (15.67%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.848 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 654 (ημερήσια μεταβολή +31.59%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 578 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter