Κούβα: επικρίνει τις ΗΠΑ για την ουκρανική κρίση

Κούβα: επικρίνει τις ΗΠΑ για την ουκρανική κρίση
Ukrainian soldiers train for the use of US M141 Bunker Defeat Munition (SMAW-D) missiles at the Yavoriv military training ground, close to Lviv, western Ukraine, Friday, Feb. 4, 2022. The U.S. accused the Kremlin on Thursday of an elaborate plot to fabricate an attack by Ukrainian forces that Russia could use as a pretext to take military action against its neighbor. (AP Photo/Pavlo Palamarchuk)

Σε ανακοίνωση του το βράδυ της Τρίτης, το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας ανέφερε πως οι ΗΠΑ έχουν εντείνει τις απειλές εναντίον της Ρωσίας, επιδεινώνοντας την κρίση και επιβάλλοντας «τη σταδιακή διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Αν και δεν γίνεται ειδική αναφορά τις ρωσικές ενισχύσεις στις αναγνωρισμένες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας το υπουργείο φαίνεται να τίθεται υπέρ μιας διπλωματικής επίλυσης της κρίσης, προσανατολισμένης στην διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης.

«Η αμερικανική κυβέρνηση απειλεί τη Ρωσία εδώ και εβδομάδες και χειραγωγεί τη διεθνή κοινότητα σχετικά με τους κινδύνους μιας επικείμενης μαζικής εισβολής στην Ουκρανία», σημειώνει το κουβανικό υπουργείο στην ανακοίνωση του για να συμπληρώσει λίγο πιο κάτω: «Έδωσε όπλα και στρατιωτική τεχνολογία, ανέπτυξε στρατεύματα σε διάφορες χώρες στην περιοχή, επέβαλε μονομερείς και άδικες κυρώσεις και απειλεί με επιπλέον αντίποινα».

Η Κούβα χαρακτηρίζει τον «εποικοδομητικό και με σεβασμό διάλογο» αναγκαίο για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης σημειώνοντας «Καλούμε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα και ρεαλισμό τις εύλογες διεκδικήσεις για εγγυήσεις ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της». «Η αποφασιστικότητα των ΗΠΑ να επιβάλουν τη σταδιακή επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας συνιστά μια απειλή στην εθνική ασφάλεια αυτής της χώρας και στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη», λέει η ανακοίνωση.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter