«Κρυφτό» Μητσοτάκη για να αποφύγει τη γενική κατακραυγή για το σκάνδαλο των υποκλοπών

«Κρυφτό» Μητσοτάκη για να αποφύγει τη γενική κατακραυγή για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Διήμερη περιοδεία στην Αχαΐα στο μέσο της εβδομάδας κανόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ στα βήματά του, και σε μια προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να διαφύγει… στην περιφέρεια, ώστε να δημιουργήσει επικοινωνιακό θόρυβο απέναντι στους εκκωφαντικούς κρότους που κάνουν οι αποκαλύψεις του Documento και άλλων ΜΜΕ για το σκάνδαλο των υποκλοπών κινείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, που παρά το γεγονός πως τους τελευταίους μήνες που καθιερώθηκε η μηνιαία ενημέρωση πολιτικών συντακτών στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιείται Παρασκευή, εκείνος εμφανίστηκε στη συμπρωτεύουσα ημέρα Τρίτη.

Η εξόρμηση του Μεγάρου Μαξίμου εκτός Αθηνών έρχεται την τέταρτη κατά σειρά εβδομάδα που ο Αλέξης Τσίπρας καταθέτει επίκαιρη ερώτηση για τις παρακολουθήσεις και τα νέα στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα το Documento, το Βήμα και άλλα ΜΜΕ. «Θα δώσετε τα στοιχεία των αστυνομικών που μετατάξατε στην ΕΥΠ για το Predator;» είναι το ερώτημα που αυτή τη φορά δεν θα απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως διαβεβαίωσε από τη Θεσσαλονίκη ο εκπρόσωπός του. Όπως ξεκαθάρισε ο Γ. Οικονόμου, ο πρωθυπουργός θα εμφανιστεί στη Βουλή για το θέμα μόνο κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις παρακολουθήσεις, το οποίο επίσης την ίδια ώρα δέχεται σφοδρά πυρά.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα, η ΑΔΑΕ αποδόμησε ένα προς ένα το μεγαλύτερο μέρος του νομοσχεδίου, με πλήθος νομικών να την ακολουθούν και την αντιπολίτευση να το απορρίπτει σύσσωμη, χωρίς όμως η κυβέρνηση να διστάζει να προχωρήσει στη νομοθέτησή του μόνο με την κυβερνητική πλειοψηφία. Τη δε Τρίτη, τόσο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Μάια Σεβέρ, όσο και ο επικεφαλής των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα Παβολ Ζαλάι ράπισαν την κυβέρνηση για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι στη χώρα μας και με τις παρακολουθήσεις, καθώς και για το ίδιο το νομοθέτημα συγκάλυψης του πολύκροτου σκανδάλου.

Ακόμα, την ίδια ημέρα, ο Κώστας Βαξεβάνης κατέθετε επί πέντε και πλέον ώρες στην εισαγγελία στοιχεία για τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών, που έχουν ήδη σφίξει ακόμα περισσότερο τον κλοιό γύρω από τον ρόλο του Μεγάρου Μαξίμου, με την παράλληλη λειτουργία του Predator μέσα από την ΕΥΠ, και μάλιστα από αποσπασμένους αστυνομικούς.

Η κατάσταση αυτή που διαμορφώνεται για την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη είναι τέτοια που αναγκάζει σε κάθε περίπτωση να πάρουν για τα καλά «μπροστά» οι προεκλογικές μηχανές, παρά τις συνεχείς διαψεύσεις περί πρόωρων εκλογών. Κατά τον Αδ. Γεωργιάδη, οι εκλογές θα γίνουν «το τελευταίο 24ωρο που προβλέπει το Σύνταγμα», αν και ακόμα και για πλήθος γαλάζιων παραγόντων, οι δεσμεύσεις του αντιπροέδρου δεν έχουν καμία ιδιαίτερη αξία. Εκείνο που έχει αξία είναι η σημαντική επιρροή που αξιολογείται από το πρωθυπουργικό γραφείο πως έχουν στην κυβέρνηση υποθέσεις όπως του Πάτση, αλλά και των υποκλοπών, καθώς το «υποκλοπές τέλος» που επιχειρείται δεν αρκεί για να πείσει τους πολίτες, που πλέον ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο.

«Τίποτα από αυτά που πετύχαμε μην τα θεωρείτε δεδομένα. Μια λάθος επιλογή, μπορεί να τα πάει όλα πίσω. Και επειδή οι εκλογές αυτές έχουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα δεν θέλω να μπλέκετε πρώτη και δεύτερη κάλπη. Μία είναι η κάλπη, εθνική κάλπη είναι και θα πάμε στην πρώτη Κυριακή να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Γιατί αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει τελικά εγγύηση σταθερότητας. Και η σταθερότητα σήμερα είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη, είναι προϋπόθεση για την πρόοδο της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυρ. Μητσοτάκης, προδίδοντας την ανασφάλεια που ήδη βιώνει το Μέγαρο Μαξίμου και την εύθραυστη κατάσταση που αντιμετωπίζει η κυβέρνησή του.

Απέναντι σε όλα αυτά πασχίζει η κυβέρνηση να αλλάξει την ατζέντα με τις μεσοβδόμαδες εξορμήσεις του πρωθυπουργού και του επιτελείου του, που κατά τον γαλάζιο προγραμματισμό θα πυκνώσουν το προσεχές διάστημα. Άλλωστε, τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων δείχνουν την επιτακτική ανάγκη «ωραιοποίησης» της εικόνας του Κυρ. Μητσοτάκη, με σκηνοθετημένες επισκέψεις και φωτογραφίες στην περιφέρεια, που εμφανίζεται να «πονά» η Νέα Δημοκρατία. Επίσης, υπό τον φόβο των αντιδράσεων των στελεχών του που μένουν εμβρόντητα από τις αποκαλύψεις πως τους παρακολουθούσε, σπεύδει να βρεθεί στις περιφέρειες ώστε να κάνει το απαραίτητο «μασάζ», προσπαθώντας να δείξει δυναμικός και ενεργός.

Ακόμα, θέματα επικαιρότητας όπως της Κιβωτού του Κόσμου χρησιμοποιούνται ήδη για την αλλαγή ατζέντας, όπως επιβεβαιώθηκε και με την άμεση «αντίδραση» της κυβέρνησης στις καταγγελίες, παρότι ακόμα η έρευνα της Δικαιοσύνης είναι σε εξαιρετικά πρώιμο στάδιο. Άλλωστε, μετά το προσεχές σαββατοκύριακο που προβλέπεται εξίσου μαρτυρικό εξαιτίας των επερχόμενων αποκαλύψεων, τη Δευτέρα έρχεται η πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, με τους… μουσαφίρηδες Γρηγόρη Δημητριάδη, Γιάννη Λαβράνο, Φέλιξ Μπίτζιο και Ταλ Ντίλιαν να προσελκύουν έντονο και διεθνές ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης:

Ο Οικονόμου επιβεβαιώνει την ομερτά Μαξίμου για το νομοσχέδιο συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών

Ο Οικονόμου κάνει πως δεν ακούει την εσωκομματική κριτική στον Μητσοτάκη

Φόβος και απόλυτη διαστροφή της πραγματικότητας: Η κυβέρνηση ήταν ο στόχος των λογισμικών λέει ο Οικονόμου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter