Κύπρος: Απέπλευσε δεύτερο πλοίο με 400 τόνους επισιτιστικής βοήθειας για τη Γάζα

Κύπρος: Απέπλευσε δεύτερο πλοίο με 400 τόνους επισιτιστικής βοήθειας για τη Γάζα

Μια δεύτερη αποστολή με ανθρωπιστική βοήθεια που μεταφέρει σχεδόν 400 τόνους τροφίμων για τη Γάζα αναχώρησε σήμερα από το λιμάνι της Λάρνακας στην Κύπρο, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters.

Φορτηγό πλοίο, το οποίο είναι ήδη αγκυροβολημένο έξω από το λιμάνι και μεταφέρει επισιτιστική βοήθεια συνδέθηκε με ένα σωστικό πλοίο και μια πλωτή αποβάθρα που επίσης μεταφέρουν βοήθεια και που ήταν ήδη ελλιμενισμένα, σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα. Την βοήθεια θα ρυμουλκεί το σωστικό πλοίο.

Διαβάστε επίσης – Γάζα: Τουλάχιστον 32.705 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πλήγματα

Αυτή θα είναι η δεύτερη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της Κύπρου, όπου οι κυπριακές αρχές έχουν ανοίξει, σε συνεργασία με το Ισραήλ, ανθρωπιστικό θαλάσσιο διάδρομο για τη διευκόλυνση φορτίων που φθάνουν κατευθείαν στον πολιορκούμενο παλαιστινιακό θύλακα.

Πιθανή συνάντηση αντιπροσωπείας ΗΠΑ- Ισραήλ για τη Ράφα

Αντιπροσωπείες των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και του Ισραήλ ενδέχεται να συναντηθούν στην Ουάσιγκτον για να συζητήσουν τη σχεδιαζόμενη χερσαία επίθεση ευρείας κλίμακας του ισραηλινού στη Ράφα της Λωρίδας της Γάζας μεθαύριο Δευτέρα, αναφέρει ρεπορτάζ στον ιστότοπο του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN.

Η ισραηλινή αντιπροσωπεία αναμενόταν να μεταβεί στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα για να συζητηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο για τη Ράφα και να εξεταστούν εναλλακτικές.

Όμως η κυβέρνηση του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, έξαλλη για την αποχή της Ουάσιγκτον που επέτρεψε την έγκριση τη Δευτέρα απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαιτεί «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας, ακύρωσε την επίσκεψη. Προτού εντέλει ενημερώσει την Ουάσιγκτον πως «θα επιθυμούσε να συμφωνηθεί νέα ημερομηνία» για τις συνομιλίες αυτές.

Η συνάντηση θα μπορούσε να γίνει τη Δευτέρα, σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους που επικαλέστηκε το CNN, χωρίς να τους κατονομάσει. Οι πηγές ωστόσο επισήμαναν πως τίποτε δεν είναι ακόμη οριστικό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter