Λεπέν κατά Μακρόν: Ο πλέον αυταρχικός πρόεδρος που είχε ποτέ η Γαλλία

Λεπέν κατά Μακρόν: Ο πλέον αυταρχικός πρόεδρος που είχε ποτέ η Γαλλία

Tις επικρίσεις του αντιπάλου της και νυν προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν σχετικά με τις εξτρεμιστικές και εθνικιστικές της απόψεις της απέριψε την Πέμπτη, η υποψήφια της ακροδεξιάς στις γαλλικές προεδρικές εκλογές Μαρίν Λεπέν στο πλαίσιο συνεντευξής της στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 και ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της 24ης Απριλίου.

Η επικεφαλής του εθνικιστικού Εθνικού Συναγερμού επικαλέστηκε την αστυνομική καταστολή ενανίον διαδηλωτών, αναφερόμενη ειδικότερα στην περίπτωση των «Κίτρινων Γιλέκων». «Ο Εμανουέλ Μακρόν είναι ο κατεξοχήν άνθρωπος της βίαιης καταστολής όλων των διαδηλώσεων, κυρίως αλλά όχι μόνο των Κίτρινων Γιλέκων», δήλωσε χαρακτηριστικά η Λεπέν, προσθέτοντας ότι «ο Μακρόν είναι ο πιο αυταρχικός πρόεδρος που είχε ποτέ η Γαλλία».

Επανέλαβε δε ότι, αν εκλεγεί, θεωρεί εφικτό το να διεξαχθεί δημοψήφισμα για την επαναφορά της θανατικής ποινής, με την ίδια να διευκρινίζει ωστόσο πως θα ψήφιζε κατά της επαναφοράς της.

Επιπλέον, αναφερόμενη στην ουκρανική κρίση η Λεπέν υποστήριξε πως το ΝΑΤΟ θα πρέπει να ξεκινήσει εκ νέου τις επαφές του με τη Ρωσία. «Ο κίνδυνος όξυνσης της κρίσης συνιστά έναν πολιτικό, νομισματικό και στρατιωτικό κίνδυνο», είπε και απέφυγε να προβεί στον χαρακτηρισμό «γενοκτονία» αναφορικά με τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία.

Τέλος, αναφερόμενη στους ψηφοφόρους του αριστερού Ζαν – Λυκ Μελανσόν η ακροδεξιά υποψήφια δεν δίστασε να προχωρήσει στην εκτίμηση ότι υπάρχουν αρκετά κοινά σημεία μεταξύ των ψηφοφόρων των δύο υποψηφίων του πρώτου γύρου. Τόνισε ωστόσο πως «ορισμένοι από τους ψηφοφόρους του Μελανσόν και της Ανυπότακτης Γαλλίας είναι ισλαμοαριστεροί», κατηγορώνταςτον ίδιο τον Μελανσόν «για εφησυχασμό απέναντι στον κίνδυνο του ισλαμιστικού εξτρεμισμού».

Πηγή: Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter