Μάθιου Πέρι: Ο ρόλος του «Τσάντλερ», το περιστατικό με τον Τζάστιν Τριντό και οι καταστροφικοί εθισμοί (Videos)

Μάθιου Πέρι: Ο ρόλος του «Τσάντλερ», το περιστατικό με τον Τζάστιν Τριντό και οι καταστροφικοί εθισμοί (Videos)

Τα ξημερώματα της Κυριακής προκλήθηκε σοκ στον καλλιτεχνικό κόσμο από την είδηση του θανάτου του Μάθιου Πέρι. Ο γνωστός «Τσάντλερ» από τη σειρά «Τα Φιλαράκια» που θεωρείται μία από τις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές σειρές, γνωρίζοντας σπουδαία επιτυχία μεταξύ άλλων και στην Ελλάδα, βρέθηκε νεκρός στη μπανιέρα του σπιτιού του, σε ηλικία μόλις 54 ετών.

Διαβάστε επίσης: Πέθανε ο δημοφιλής ηθοποιός Μάθιου Πέρι – Είχε υποδυθεί τον Τσάντλερ στα «Φιλαράκια»

Το «φιλμ» της ζωής του Μάθιου Πέρι

Γεννήθηκε στη Μασσαχουσέτη των ΗΠΑ το 1969, από αμερικανό πατέρα και καναδή μητέρα, η οποία διετέλεσε σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού του Καναδά, Πιέρ Τριντό. Έζησε στη χώρα για ένα μεγάλο διάστημα και μάλιστα υπήρξε συμμαθητής με τον νυν πρωθυπουργό, Τζάστιν Τριντό, ο οποίος τον αποχαιρέτισε στα social media.

«Δε θα ξεχάσω ποτέ τα παιχνίδια που παίζαμε στην αυλή του σχολείου και γνωρίζω ανθρώπους από όλο τον κόσμο που δε θα ξεχάσουν ποτέ τη χαρά που τους έδινε. Σε ευχαριστώ για όλα τα γέλια, Μάθιου. Σε αγαπούσαμε και θα μας λείψεις», έγραψε ο Τριντό.

Ο Πέρι δεν είχε ήρεμα παιδικά χρόνια. Στην αυτοβιογραφία του που έγινε μπεστ σέλερ το 2022, ο ηθοποιός μιλά για την εγκατάλειψη του πατέρα του και τα προβλήματα συμπεριφοράς που είχε, καταγράφοντας μάλιστα και ένα περιστατικό όπου άσκησε μπούλινγκ στον νεαρό τότε, Τριντό. «Αποφάσισα να λήξω την παρεξήγηση μαζί του.

Σε τηλεοπτική εκπομπή το 2017, ο Μάθιου Πέρι είχε αναφέρει ότι εκείνος μαζί με έναν φίλο του είχε ρίξει γροθιά στον Τριντό, επειδή ζήλευε για το γεγονός πως ήταν καλύτερος στα αθλήματα. «Τον δείραμε και οι δύο. Ήταν καλύτερος στα σπορ, σε αντίθεση με εμάς. Βασικά, ήταν το μοναδικό παιδί στο σχολείο που μπορούσαμε να επιτεθούμε. Δεν υπερηφανεύομαι γι’ αυτό. Ήταν κάτι τραγικό, ήμουν ένα χαζό παιδί. Δεν ήθελα να τον χτυπήσω», σημείωσε, συμπληρώνοντας, σε μία απόπειρα να κάνει χιούμορ: «νομίζω ότι ήμουν σημείο στην πορεία του Τριντό, στον δρόμο προς την πρωθυπουργία. Θα προσπαθήσω να γίνω και εγώ πρωθυπουργός».

Ο Τριντό από την πλευρά του, αντιμετώπισε και εκείνος το περιστατικό με χιούμορ. «Το σκέφτηκα αρκετά, και ξέρεις τι; Ποιος δεν θα ήθελε να δείρει τον Τσάντλερ; Τι θα έλεγες για μία ρεβάνς», έγραψε στο Twitter απευθυνόμενος στον Πέρι.

«Δεν είμαι ο Τσάντλερ»

Βγαίνοντας από ένα προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον -όπως ο ίδιος το είχε χαρακτηρίσει- κυνήγησε το όνειρό του στην υποκριτική. Έπειτα από μικρές συμμετοχές σε γνωστά σίριαλ της εποχής, όπως το Μπέβερλι Χιλς, είδε την καριέρα του να εκτοξεύεται στον ρόλο του νευρωτικό «Τσάντλερ» στα «Φιλαράκια». Μία τηλεοπτική σειρά – φαινόμενο που σημείωσε ανεπανάληπτα ρεκόρ τηλεθέασης και έδωσε στον Πέρι αρκετές βραβεύσεις.

«Οι άνθρωποι με πλησιάζουν κάθε ημέρα και με φωνάζουν Τσάντλερ. Δεν απαντώ. Εάν κάποιος απευθυνθεί σε εμένα με το όνομά μου και μου πει ”Γεια σου Μάθιου, λατρεύω τη δουλειά σου”, θα το καταλάβω, αλλά εάν με προσφωνήσει με το όνομα του ρόλου… «Δεν μου αρέσει, κουράστηκα. Δεν είμαι ο Τσάντλερ», είχε πει σε συνέντευξή του.

Ο Πέρι ήταν μόλις 24 ετών όταν ξεκίνησε να υποδύεται τον Τσάντλερ. Εν τέλει, μέχρι το 2004 όπου έπεσε η αυλαία στα «Φιλαράκια», ήταν υποψήφιος 5 φορές για βραβείο Emmy. Ο πρωταγωνιστικός ρόλος του άνοιξε «πόρτες» και για το Χόλιγουντ, όπου συμμετείχε σε ταινίες με τη Σάλμα Χάγιεκ και τον Μπρους Γουίλις.

Η μάχη με τους εθισμούς

«Ήθελα απεγνωσμένα να γίνω διάσημος. Θέλεις την προσοχή, τα χρήματα, την καλύτερη θέση στα ρεστοράν. Δεν ήξερα όμως τις συνέπειες», είχε εκμυστηρευτεί σε συνέντευξή τους στους Times το 2002.

Πίσω από τον ρόλο του Τσάντλερ, ο Μάθιου Πέρι πάλευε με τους εθισμούς. Το 1997 εθίστηκε στα παυσίπονα έπειτα από ένα ατύχημα που είχε με τζετ σκι. Αργότερα εκμυστηρεύτηκε ότι δεν θυμόταν τι γινόταν επί τρία χρόνια στη ζωή του, ξοδεύοντας περισσότερα από 9 εκατ. δολάρια για να αποτοξινωθεί.

«Έπαιρνα 55 Vicodin την ημέρα, ζύγιζα 58 κιλά. Έπαιζα στα Φιλαράκια, που τα έβλεπαν 30 εκατ. τηλεθεατές και με έβλεπα τόσο αδύνατο», είχε δηλώσει αργότερα, αποκαλύπτοντας ότι σε κάθε γύρισμα πάθαινε κρίσεις πανικού.

Το 2019 υπέστη σοβαρό πρόβλημα λόγω εθισμού στα οπιοειδή και χρειάστηκε να υποβληθεί σε 14 επεμβάσεις για να αποκατασταθεί. «Σε αυτό το σημείο της ζωής μου, η ευγνομωσύνη που νιώθω είναι λίγη, καθώς θα έπρεπε να είμαι νεκρός, αλλά δεν είμαι», έγραψε στην αυτοβιογραφία του.

Το βιβλίο για τη ζωή του Μάθιου Πέρι έγινε μπεστ-σέλερ, με τους κριτικούς να επισημαίνουν την ωμότητα και τη σοκαριστική διαπίστωση ότι η υπερβολική φήμη ενός mega-celebrity συγκρούεται με τους καταστροφικούς εθισμούς…

Mε πληροφορίες από Guardian

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter