Μαξίμου: Υποβάθμιση των αγροτών – Οι αγρότες απαντούν με μαζική διαδήλωση

Μαξίμου: Υποβάθμιση των αγροτών – Οι αγρότες απαντούν με μαζική διαδήλωση

Ένα ισχυρό μήνυμα δίνουν οι αγρότες στην κυβέρνηση, καθώς η παρουσία τους στην Αθήνα αναμένεται να έχει μαζικότατο χαρακτήρα.

Ήδη στο Σύνταγμα τα πρώτα τρακτέρ έχουν «παραταχθεί» μπροστά από τη Βουλή και η κλιμάκωση θα γίνει στις 18:30. Οι αγρότες «δεν κάνουν πίσω», όπως λένε, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει τα βασικά τους αιτήματα. Την ίδια στιγμή στην κυβέρνηση ευελπιστούν ότι το αγροτικό κίνημα θα «ξεφουσκώσει»

Διαβάστε επίσης: Μπλόκο στο Σύνταγμα οι Αγρότες: Στις 18:30 το συλλαλητήριο – «Σήμερα πέθανε η κτηνοτροφία» (Photos-Video)

Επιστροφή στην «κανονικότητα» αναμένουν στην κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του ανέφερε ότι «θα είναι μία κινητοποίηση η οποία θα έχει ένα χαρακτήρα, θα έλεγα, κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων και πιστεύω ότι μετά τα πράγματα θα ξαναμπούν στο ρυθμό τους. Εξάλλου, αρχίζει και η περίοδος της σποράς».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «δεν έχουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω. Ξεπεράσαμε τα όρια των δυνατοτήτων μας», βάζοντας «μπλόκο» στις  προσδοκίες των αγροτών για περαιτέρω μέτρα.

Ερμηνεύουν τις κινητοποιήσεις όχι ως αντικυβερνητικές αλλά ως «αντιευρωπαϊκές»

Ένα βασικό επιχείρημα που δομεί η κυβέρνηση είναι ότι για όλα τα δεινά των αγροτών φταίει η ΕΕ. Σε αυτό το πλαίσιο ο Μητσοτάκης ανέφερε χθες ότι οι διαδηλώσεις ενισχύουν τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας για την επαναδιαπραγμάτευση της ΚΑΠ.

Η κυβέρνηση για άλλη μία φορά προσπαθεί να «διαχειριστεί» επικοινωνιακά το αγροτικό ζήτημα και να πετάξει τις ευθύνες για την «οργή» των αγροτών από πάνω της, όπως έχει κάνει σε μία σειρά από άλλα ζητήματα. Υπενθυμίζεται ότι με βάση το αφήγημα της κυβέρνησης για την ακρίβεια φταίει ο εισαγόμενος πληθωρισμός, ενώ για την διάδοση του Κορονοϊού, έφταιγαν οι νέοι.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για αγρότες: Η κυβέρνηση παριστάνει πως τους ακούει αλλά στην ουσία τους κοροϊδεύει (Video)

Τέμπη: Ομολογεί ο Μαρκόπουλος πως αρνήθηκε να παραλάβει το εξώδικο – Πλήρης επιβεβαίωση του documentonews.gr

Φθηνή εργασία για τους μεγαλοπαραγωγούς ψάχνει η κυβέρνηση στην Ινδία (Video)

Είναι ο Λευτέρης Αυγενάκης ο πιο φοβισμένος υπουργός του πλανήτη;

Μπροστά από τη Βουλή με τα τρακτέρ οι αγρότες – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί (Photos – Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter