Ο γαμπρός του Τραμπ βλέπει τη Γάζα σαν… ευκαιρία για real estate

Ο γαμπρός του Τραμπ βλέπει τη Γάζα σαν… ευκαιρία για real estate

Business με την σφαγή στη Γάζα επιχειρεί ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, ο οποίος μίλησε για τις «πολύτιμες δυνατότητες των παραθαλάσσιων εκτάσεων» στον παλαιστινιακό θύλακα, ενώ προτείνει το Ισραήλ να απομακρύνει τους αμάχους όσο «καθαρίζει» την περιοχή.

Ο σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ, έδωσε ρεσιτάλ κυνισμού πριν από λίγες ημέρες, σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στην οποία συζητήθηκε ο πόλεμος του Ισραήλ με τη Χαμάς, ο Τζάρεντ Κούσνερ μίλησε για το πώς αλλάζουν τα σύνορα σε περίπτωση πολέμου και για την «περιουσία», όπως είπε, που ξόδεψαν για την ασφάλεια τους οι γείτονες της Γάζας – η Αίγυπτος και το Ισραήλ – λόγω της παρουσίας της Χαμάς.

Σημειώνεται, ότι ο Κούσνερ ήταν ανώτερος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής επί προεδρίας Τραμπ και του είχε ανατεθεί η προετοιμασία ενός ειρηνευτικού σχεδίου για τη Μέση Ανατολή, που ονομάστηκε «οι Συμφωνίες του Αβραάμ».

Οι επικριτές του σχεδίου, το οποίο περιελάμβανε την επίτευξη συμφωνιών εξομάλυνσης του Ισραήλ με τα κράτη του Κόλπου, υποστήριξαν ότι παρέκαμψε τα ζητήματα σχετικά με το μέλλον των Παλαιστινίων.

«Νομίζω ότι καμία πλευρά δεν θέλει πραγματικά να έχει ένα θύλακα τρομοκρατικής οργάνωσης ακριβώς ανάμεσά τους», συνέχισε ο Κούσνερ στον ίδιο τόνο, ενώ χαρακτήρισε αυτό που συμβαίνει στη Λωρίδα της Γάζας του τελευταίους μήνες ως… «μία ατυχή κατάσταση».

«Είναι λίγο ατυχής η κατάσταση εκεί, αλλά από τη σκοπιά του Ισραήλ θα έκανα ό,τι μπορούσα για να μετακινήσω τον κόσμο και στη συνέχεια να την “καθαρίσω”». Όμως, δεν νομίζω ότι το Ισραήλ έχει δηλώσει ότι δεν θέλει οι άνθρωποι να επιστρέψουν εκεί μετά», δήλωσε.

Ο Κούσνερ ανέφερε επίσης, ότι πιστεύει πως το Ισραήλ πρέπει να μετακινήσει αμάχους από τη Γάζα στην έρημο Νεγκέβ, στο νότιο Ισραήλ.

«Αλλά εκτός από αυτό, θα έστελνα μπουλντόζες στη Νεγκέβ, θα προσπαθούσα να μεταφέρω ανθρώπους εκεί. Νομίζω ότι αυτή είναι μια καλύτερη επιλογή, ώστε να μπορέσεις να μπεις μέσα και να τελειώσεις τη δουλειά», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Washington Post: «Ο Τραμπ απειλείται με οικονομική καταστροφή – Θα μπορούσε να κηρύξει πτώχευση»

Πορτογαλία: Ακροδεξιός τρόμος στη χώρα των γαριφάλων

Ιταλία: Αποζημίωση 100.000 ευρώ ζητάει η Μελόνι για deepfake πορνογραφικό βίντεο σε βάρος της

Boeing: Κρίση μετά τα ατυχήματα – Γιατί όλοι φρικάρουν;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter