Ο Μητσοτάκης ήρθε δεύτερος για το λάδι της Αρχαίας Ολυμπίας

Ο Μητσοτάκης ήρθε δεύτερος για το λάδι της Αρχαίας Ολυμπίας

Δεύτερος φαίνεται πως ήρθε ο «άριστος» Κυριάκος Μητσοτάκης όσον αφορά την «απίστευτη» ιδέα του για την παραγωγή ελαιόλαδου από τους αρχαιολογικούς χώρους, την οποία είχε παρουσιάσει ως τρελά υποσχόμενη προοπτική παραγωγικής και οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής… και της χώρας!

Βέβαια θα έλεγε κανείς ότι ίσως ήταν και προμελετημένο, και απλά ήθελε να.. κλέψει τα φώτα από την Λίνα Μενδώνη, ή απλά δεν είχε κάτι καλύτερο να πει σε σχέση με τις ψηφιακές τεχνολογίες και την καινοτομία στην Αρχαία Ολυμπία την οποία επισκέφθηκε για να εγκαινιάσει το έργο της Microsoft για τη ψηφιακή αναπαράσταση του αρχαιολογικού χώρο.

Πάντως, σύμφωνα με το υπουργείο η «απίστευτη ιδέα Μητσοτάκη» υλοποιείται και μάλιστα από το 2020,  και συγκεκριμένα ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ), σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας υλοποίησαν πιλοτικό πρόγραμμα συγκομιδής ελαιοκάρπου από τις ελιές της Άλτεως, στην Αρχαία Ολυμπία, αλλά και την Αρχαία Ήλιδα, την περίοδο 2020-2021.

Διαβάστε επίσης: Τελιγιορίδου για «ελιές Μητσοτάκη» στην Ολυμπία: «Φύκια για μεταξωτές κορδέλες»

Μάλιστα το λάδι ήδη έχει βρει θέση στα μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, «διατίθεται, από το καλοκαίρι 2021, σε καλαίσθητες συσκευασίες των 250 ml, από το Πωλητήριο στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ σύντομα θα διατίθενται και από το Πωλητήριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Στις συσκευασίες αναγράφονται στοιχεία τόσο για τα υψηλής στάθμης ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελαιολάδου, όσο και για τη σύνδεσή του με την μακραίωνη και σημαντική ιστορία των δυο αρχαιολογικών χώρων, που σχετίζονται με την ίδρυση και τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων κατά την αρχαιότητα.»

Αυτός είναι ο τρόπος να στηρίξουν την τοπική οικονομία, η οποία ακόμα μετρά πληγές από τις καταστροφικές πυρκαγιές;

Αξίζει να θυμίσουμε βέβαια την ...ιδιαίτερη αγάπη που τρέφει για το ελαιόλαδο ο «πλημμυροπαθής αγρότης», Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έχει ζητήσει από το ελληνικό Δημόσιο να τον αποζημιώσει για 50 ελαιόδεντρα.

Διαβάστε επίσης: «Πολιτιστικό προϊόν» το λάδι της Αρχαίας Ολυμπίας και «κοντόφθαλμοι» όσοι δεν το αντιλαμβάνονται για τη Μενδώνη

 

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter