Οι προτάσεις της εβδομάδας

Οι προτάσεις της εβδομάδας

Το Docville αυτή την εβδομάδα προτείνει παραστάσεις, ταινίες στην μικρή οθόνη, μουσική αλλά και νέες κυκλοφορίες βιβλίων.

«Εύθυμες κυράδες» στον Πειραιά

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ο ξεπεσμένος, πληθωρικός αλλά και γοητευτικός απατεώνας Τζον Φάλσταφ στέλνει την ίδια ερωτική επιστολή σε δύο πλούσιες και παντρεμένες κυράδες της πόλης για να τις ρίξει στην αγκαλιά του και να τον πληρώνουν για τις ασωτίες του. Μόνο που οι δυο γυναίκες θα του δώσουν ένα γερό μάθημα. Η κωμωδία του Σαίξπηρ «Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ» παρουσιάζεται σε μιούζικαλ εκδοχή με γκλίτερ, βάτες και… φράντζες, με λιμπρέτο από τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και μουσική και τραγούδια που υπογράφει ο Θέμης Καραμουρατίδης. Σκηνοθετεί ο Λευτέρης Γιοβανίδης.

Τετ.-Κυριακή. Εως 15/01, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Αγάπη και σύγχρονος κόσμος

Το «Modern love» (H αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας) εστιάζει στην ψηφιακή τεχνολογία και στο διαδίκτυο, στην επιρροή τους στις σύγχρονες κοινωνίες και τη σχέση τους με την εργασία, το σώμα και τον λόγο. Το «Modern love», σε επιμέλεια Κατερίνας Γρέγου, καλλιτεχνικής διευθύντριας του ΕΜΣΤ, είναι μια έκθεση για την αγάπη και τους στενούς ανθρώπινους δεσμούς στα χρόνια του ύστερου καπιταλισμού, της παγκοσμιοποίησης, της ψηφιακής διασύνδεσης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Διερευνά τους τρόπους με τους οποίους η ψηφιακή τεχνολογία και η σύγχρονη οικονομία έχουν μετασχηματίσει το συναίσθημα και τις κοινωνικές σχέσεις.

Από 15/12, ΕΜΣΤ, Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμβρ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο Φιξ), Αθήνα

Σπασμένη στάμνα στο Εθνικό

Ο Ακύλλας Καραζήσης και ο Νίκος Χατζόπουλος συν-σκηνοθετούν και συμπρωταγωνιστούν σε μια από τις κλασικές κωμωδίες του παγκόσμιου ρεπερτορίου, τη «Σπασμένη στάμνα» (1806) του Χάινριχ φον Κλάιστ. Η ιστορία του έργου περιστρέφεται γύρω από τον Αδάμ, ένα δικαστή που καλείται να διαλευκάνει ποιος έσπασε μια ιστορική στάμνα στο υπνοδωμάτιο της Εύας, ενώ ο ίδιος είναι ο βασικός ύποπτος.

Παίζουν ακόμη οι: Μάρθα Φριντζήλα, Γιώργος Συμεωνίδης, Θάνος Τοκάκης, κ.ά.

Εως 30/12, Εθνικό Θέατρο Κτίριο Τσίλλερ – Κεντρική Σκηνή, Αγίου Κωνσταντίνου 22, Αθήνα

Δείτε στην TV

Ant1 Κυριακή 00.30 «Τhe Da Vinci code»

Το καλοκαίρι του 2004 όλη η Ελλάδα διάβαζε το ομότιτλο μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν στο οποίο βασίστηκε η χορταστική ταινία του Ρον Χάουαρντ, η οποία ακολουθεί τα χνάρια του καθηγητή Συμβολικής Ρόμπερτ Λάνγκτον (ο Τομ Χανκς εγγύηση) στην προσπάθειά του όχι μόνο να βρει τι κρύβει το χαμόγελο της «Μόνα Λίζα» αλλά κυρίως να ανακαλύψει τα μυστικά του Ντα Βίντσι που σχετίζονται με την εδραίωση του χριστιανισμού στην Ευρώπη. Φιλμ που ρουφιέται σαν νεράκι παρά τις δυόμισι ώρες.

Alpha Δευτέρα 24.00 «Sicario: Ο εκτελεστής»

Μια Αμερικανίδα πράκτορας του FBI (η Eμιλι Μπλαντ ηγείται ενός εξαίσιου καστ) καλείται να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον πόλεμο κατά των μεξικανικών καρτέλ. Οι θεαματικές χορογραφίες δράσης του Ντενί Βιλνέβ δένουν εξαίσια με τον γεωπολιτικό προβληματισμό του σεναρίου που αφορά την ύπαρξη μιας επίγειας κόλασης όπου η βία και ο κύκλος του αίματος κινούν τα νήματα της ζωής. Εχουμε να κάνουμε με ένα ακαταμάχητο περιπετειώδες θρίλερ.

ERT2 Τετάρτη 22.00 «Δύση ηλίου»

Στη Βουδαπέστη του 1913 φτάνει η νεαρή Εβραιοπούλα Ιριζ Λάιτερ ελπίζοντας να εργαστεί στο κατάστημα που κάποτε ανήκε στην οικογένειά της. Ο Λάζλο Νέμες φτιάχνει ακόμη ένα ιστορικό και πολιτικό κομψοτέχνημα. Η κολλημένη στο σώμα της πρωταγωνίστριας κάμερα, το γύρισμα σε φιλμ 35mm, ο υποκειμενισμός, η αίσθηση μιας απειλητικής πραγματικότητας, οι συνεχείς πληροφορίες που προκαλούν σύγχυση και στην Ιριζ αλλά και στον θεατή δημιουργούν ένα πλέγμα μυστηρίου, έντασης και ασφυξίας.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο Vox

Πάνω από δύο δεκαετίες μετά τις πρώτες κοινές εμφανίσεις και ηχογραφήσεις, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ξανασυναντά την καταπληκτική του μπάντα με ένα πρόγραμμα-ηλεκτρική γιορτή που έχει στηθεί πάνω σε αγαπημένα τραγούδια, απρόσμενες διασκευές, αυτοσχεδιασμό και διάδραση με το κοινό.

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, Vox, Ιερά Οδός 16, Αθήνα

Ενα βιβλίο πριν το Αλτσχάιμερ

Το βιβλίο «Βαγγέλης: 25 (+1) ιστορίες πριν το Αλτσχάιμερ» (εκδόσεις Ianos) έχει για συγγραφείς δύο δημοσιογράφους: έναν εν αγνοία του, τον Βαγγέλη Χριστοφορίδη, κι έναν εν γνώσει του, τον Γιώργο Χριστοφορίδη. Ο Βαγγέλης έγραψε τα διηγήματα του πρώτου μέρους του βιβλίου. Και μετά έφυγε. Ο Γιώργος, γιος του Βαγγέλη, είναι υπεύθυνος για την ταξινόμηση των ιστοριών του πατέρα του και για τη συγγραφή του δεύτερου μέρους. Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι δημοσιογράφοι Τζίνα Αγγούρη, Κώστας Γιαννακίδης και ο Κώστας Γκιουλέκας, βουλευτής της ΝΔ.

15/12, Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα), στις 18.00

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter