Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Εφτασε σε 3η σερί νίκη με πολύ άγχος

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Εφτασε σε 3η σερί νίκη με πολύ άγχος

Ο Ολυμπιακός κατάφερε με πολύ άγχος να φτάσει στην 3η συνεχόμενη νίκη του με 3-1 επί του μαχητικού ΠΑΣ Γιάννινα στο «Καραϊσκάκη» στην 20η αγωνιστική της Super League και παρέμεινε στο κυνήγι των ευρωπαϊκών εισιτηρίων.

Το ματς ξεκίνησε με φουριόζους τους Πειραιώτες που έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία στο 4’ με τον Μασούρα, ο οποίος αστόχησε από κοντά και στο 19’. Την ίδια ώρα ο ΠΑΣ έφτανε με ευκολία στην περιοχή του Ολυμπιακού αλλά δεν μπορούσε να βρει την καλή τελική πάσα για να δημιουργήσει κινδύνους. Οι «ερυθρόλευκοι» με κινητήριο μοχλό τον Φορτούνη, μετά το 20’ έγιναν πιο πιεστικοί και πιο γρήγοροι αλλά τα Γιάννινα ήταν καλά οργανωμένα στην άμυνα και δυσκόλευαν τους γηπεδούχους. Στο 30’ ήταν σειρά του Φορτούνη να χάσει την πιο μεγάλη ευκαιρία μετά από συνδυασμό Εσε και Μασούρα αλλά ο αρχηγός των γηπεδούχων πλάσαρε άουτ.

Στο 39’ ήταν η σειρά του ΠΑΣ να χάσει τη δική του ευκαιρία όταν ο Σόρια βρέθηκε αμαρκάριστος στο ημικύκλιο της περιοχής, έκανε το δυνατό σουτ και υποχρέωσε τον Πασχαλάκη στην απόκρουση του αγώνα.

Στο β’ μέρος, ο Ολυμπιακός πίεσε για το γκολ και στο 57’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Ντόη. Οι αμυντικοί του ΠΑΣ Γιάννινα απομάκρυναν την μπάλα, ο Ντόη έγινε κάτοχος της μπάλας και περίπου 10 μέτρα έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Στο 59’ ακυρώθηκε γκολ του Μασούρα για οφσάιντ του Μάρτινς, όμως στο 55’ ο επίσης νεοφερμένος Τσικίνιο που είχε μπει αλλαγή, έκλεψε από τον Σόρια, ο Μασούρας πήρε τη μπάλα, προχώρησε κι έδωσε στον Ναβάρο που με ωραίο πλασέ πέτυχε το 2-0.

Στο 75’ ο ΠΑΣ ξαναμπήκε στο ματς αφού κατάφερε να μειώσει σε 2-1 εκμεταλλευόμενος την ανύπαρκτη αντίδραση της αμυντικής λειτουργίας των γηπεδούχων. Ο Τούτου που είχε μπει πριν λίγα λεπτά στο ματς έκανε μια απίθανη κούρσα 40 μέτρων κι ενώ τον κυνηγούσαν τέσσερις «ερυθρόλευκοι», μπήκε στην περιοχή κι εκεί τον ανέτρεψε ο Ρέτσος. Το πέναλτι που καταλογίστηκε μετέτρεψε σε γκολ ο Κόντε και έβαλε φωτιά στο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός αγχώθηκε και ο ΠΑΣ που κέρδισε μέτρα στο γήπεδο θέλησε να κυνηγήσει την ανατροπή. Στο 88’ πάντως ο Ναβάρο έκλεψε τη μπάλα και με σουτ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Αθανασίου. Στο 89’ ο Κίνι έσωσε το σουτ του Εφορντ μέσα από την περιοχή και στο 90’+3’ ο Γιόβετιτς που είχε μπει αλλαγή τέσσερα λεπτά νωρίτερα πήρε την έξοχη πάσα του Μασούρα και με σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα για το τελικό 3-1 ανακουφίζοντας τους γηπεδούχους…

Ο διαιτητής Περράκης «κιτρίνισε» τους Σόρια, Ριένστρα, Ντόη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Κίνι, Ορτέγκα, Ρέτσος, Ντόη, Εσε (73’ Καρβάλιο), Ορτα (61’ Τσικίνιο), Φορτούνης, Μασούρας, Μάρτινς (73’Ποντένσε), Ναβάρο (89’ Γιόβετιτς).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Αθανασίου, Σόρια, Κιάκος (82’ Τσαούσης), Εραμούσπε, Μπακαδήμας, Καραχάλιος, Ριένστρα (82’ Εφορντ), Λιάσος, Ροσέρο (63’ Τούτου), Μπάλαν (63’ Κόντε), Τζίμας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter