Qatargate: Κρίνεται στο δικαστικό συμβούλιο η προφυλάκιση Καϊλή

Qatargate: Κρίνεται στο δικαστικό συμβούλιο η προφυλάκιση Καϊλή

Ημέρα εξελίξεων για το σκάνδαλο Qatargate που έχει προκαλέσει τριγμούς στις Βρυξέλλες, με τους τέσσερις συλληφθέντες από τις βελγικές αρχές (ανάμεσά τους και η Εύα Καϊλή) να παρουσιάζονται ενώπιον του προδικαστικού τμήματος, το οποίο θα κρίνει εάν θα υπάρξει προφυλάκιση, ή θα αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την έναρξη της δίκης.

Η συνήγορος της Εύας Καϊλή στην Αθήνα υποστηρίζει ότι ήταν εντολοδόχος της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δικηγόρος της στο Βέλγιο επεσήμανε ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία δήλωση πριν πάει στις δικαστικές αρχές.

Την Τρίτη, η Ευρωβουλή αποφάσισε κατά συντριπτική πλειοψηφία την καθαίρεσή της από τα καθήκοντα της αντιπροέδρου. Η απόφαση ελήφθη με 625 υπέρ σε σύνολο 628 ψηφισάντων. Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες των βελγικών αρχών για την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης: Qatargate: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθαίρεσε την Εύα Καϊλή

Το μεσημέρι της Τρίτης, η Le Soir έφερε στο φως της δημοσιότητας φωτογραφία από τα ποσά που κατάσχεσαν οι αρχές από τα σπίτια της Εύας Καϊλή και του Αντόνιο Παντσέρι στις Βρυξέλλες, με τα ποσά να ξεπερνούν το 1,5 εκατ. ευρώ.

«Κατά τις έρευνες στο σπίτι της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της, στη βαλίτσα του πατέρα της, αλλά και στο σπίτι του Ιταλού, πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι εντοπίστηκαν πάνω από 1.500.000 ευρώ», σημείωσε η βελγική η Le Soir.

Διαβάστε επίσης: Qatargate: Φωτογραφία-ντοκουμέντο Le Soir – «Περισσότερα από 1,5 εκατ. ευρώ κατασχέθηκαν από Καϊλή – Παντσέρι»

Στο μεταξύ, οι αρχές προχωρούν σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους στο Ευρωκοινοβούλιο, σε ευρωβουλευτές και συνεργάτες, με το σφράγισμα γραφείων και τις κατασχέσεις των υπολογιστών να προχωρούν σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν περισσότερα στοιχεία για το Qatargate.

Παράλληλα, σφραγίστηκε το γραφείο της Μισέλ Ριό, αξιωματούχου που εργάζεται στην υποεπιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σύμφωνα με το Politico.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter