Συγκλονίζει η περιγραφή της αεροσυνοδού από το φλεγόμενο αεροσκάφος: «Τραβούσα τους επιβάτες από το γιακά»

Συγκλονίζει η περιγραφή της αεροσυνοδού από το φλεγόμενο αεροσκάφος: «Τραβούσα τους επιβάτες από το γιακά»

Τις τρομακτικές στιγμές που έζησε τη στιγμή που το αεροσκάφος της Aeroflot έπιασε φωτιά κατά την απογείωση, περιγράφει λεπτομερώς η 34χρονη αεροσυνοδός Τατιάνα Κασατκίνα.

Όπως αναφέρει στην περιγραφή της, μόλις το αεροσκάφος προσγειώθηκε, άρπαζε τους επιβάτες από το γιακά και τους πετούσε έξω από το αεροσκάφος σε μια προσπάθεια να επιταχύνει την διαδικασία. Όπως αναφέρει η 34χρονη αεροσυνοδός πολλοί από τους επιβάτες καθυστερούσαν τη διαδικασία της εκκένωσης του αεροσκάφους, διότι ήθελαν να πάρουν και τις αποσκευές τους μαζί.

Η 34χρονη Τατιάνα συνεχίζει υποστηρίζοντας πως για να ανοίξει την πόρτα του αεροσκάφους την έσπρωξε με δύναμη με το πόδι της.

«Έγιναν όλα τόσο γρήγορα. Ο καπνός ήταν ήδη μαύρος. Οι τελευταίοι άνθρωποι σύρθηκαν για να βγουν. Όλοι είχαν σηκωθεί από τα καθίσματά τους και προχωρούσαν προς το μπροστινό μέρος του αεροπλάνου ενώ αυτό ακόμα εξακολουθούσε να κινείται με μεγάλη ταχύτητα» περιγράφει η Τατιάνα και συνεχίζει: «Είδα την πρώτη γυναίκα που κάλεσε κάποιον στο τηλέφωνό της και είπε: “Έχουμε πιάσει φωτιά, πέφτουμε”».

Όπως είπε η 34χρονη αεροσυνοδός, λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά είδε μια λάμψη. Στη συνέχεια τους ενημέρωσε ο πιλότος ότι το αεροσκάφος θα έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Διεθνές Αεροδρόμιο στο Σερεμέτιεβο της Μόσχας.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους Ντένις Εβντοκίμοφ υποστήριξε ότι η πυρκαγιά άρχισε μετά την προσγείωση του αεροσκάφους και ότι το αεροπλάνο δεν είχε πιάσει φωτιά ενώ ήταν στον αέρα. Οι επιβάτες που επέζησαν από τη συντριβή ανέφεραν πως χρωστάνε τη ζωή τους στις αεροσυνοδούς με έναν επιβάτη να αναφέρει ότι «σχεδόν λιποθύμησε από το φόβο».

Ένας από τους επιζώντες ο Dmitry Khlebnikov είπε: «Ευχαριστώ τον Θεό και τις αεροσυνοδούς που με έσωσαν. Ήταν πάντα μαζί μας, βοηθώντας τους ανθρώπους να ανέβουν στην τσουλήθρα και να βγουν από την καμπίνα θαλάμου που ήταν γεμάτη με καπνό … Ήταν σκοτεινό και απίστευτα καυτό το εσωτερικό».

Διαβάστε επίσης: Σοκαριστικά βίντεο από το φλεγόμενο αεροσκάφος της Aeroflot – Στους 41 οι νεκροί (Video – Photos)

Μία από τους αεροσυνοδούς, η 22χρονη Maxim Moiseev δεν κατάφερε να ζήσει στην προσπάθειά της να σώσει τους επιβάτες που βρισκόντουσαν στο πίσω μέρος του αεροσκάφους το οποίο και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Σαράντα ένας άνθρωποι βρήκαν το θάνατο στο αεροσκάφος – ανάμεσά τους δύο παιδιά κι ένα μέλος του πληρώματος.

Οι θεωρίες για τα αίτια του δυστυχήματος

Η Τατιάνα υποστηρίζει ότι είχε ισχυρή καταιγίδα λίγο μετά την απογείωση κι ότι το αεροπλάνο χτύπησε κεραυνός, μία θεωρία την οποία επιβεβαιώνουν και πολλοί επιβάτες. 

«Απογειωθήκαμε και μπήκαμε σε ένα σύννεφο… Είχε χαλάζι. Είχε πολύ θόρυβο από έξω, καθώς το χαλάζι έπεφτε στο αεροπλάνο», είπε η αεροσυνοδός. 

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία διερευνά τα αίτια της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους Soukhoi Superjet 100, εξετάζει διάφορες εκδοχές, μεταξύ των οποίων η ανεπαρκής εκπαίδευση των πιλότων και των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, τα τεχνικά προβλήματα και οι μη ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.

Την δήλωση αυτή έκανε η επίσημη εκπρόσωπος της επιτροπής Σβετλάνα Πετρένκο.

Η ίδια ανακοίνωσε ότι κατά την διάρκεια έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον τόπο της συντριβής στο Σερμέτιεβο, ο πρόεδρος της Ανακριτικής Επιτροπής Αλεξάντρ Μπαστρίκιν έδωσε εντολή να διερευνηθούν λεπτομερώς όλες οι συνθήκες κάτω υπό τις οποίες έγινε το τραγικό δυστύχημα, να προσδιορισθούν τα αίτια και οι συνθήκες που προκάλεσαν την τραγωδία, καθώς και όλα χωρίς εξαίρεση τα άτομα οι ενέργειες ή η απραξία των οποίων συνετέλεσαν στον θάνατο ανθρώπων.

Νωρίτερα το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο δική του πηγή στις ανακριτικές αρχές είχε μεταδώσει ότι πλήγμα από κεραυνό εξετάζεται ως η βασική αιτία που προκάλεσε το δυστύχημα.

«Ως κύρια αιτία, θεωρείται το πλήγμα που δέχθηκε το αεροσκάφος από κεραυνό, το οποίο είχε ως συνέπεια να πάψουν να λειτουργούν τα αυτόματα όργανα του αεροσκάφους. Κατά την προσγείωση του το αεροσκάφος, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, προσέκρουσε δύο φορές στον διάδρομο προσγείωσης με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες», δήλωσε η πηγή επισημαίνοντας ότι για πλήγμα από κεραυνό μιλάει το πλήρωμα του αεροσκάφους και επιζήσαντες επιβάτες.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter