Συναγερμός στην Ισπανία: Πυροβόλησαν στο πρόσωπο ακροδεξιό πολιτικό

Συναγερμός στην Ισπανία: Πυροβόλησαν στο πρόσωπο ακροδεξιό πολιτικό

Ο Αλέχο Βιδάλ Κουάδρας, πρώην επικεφαλής του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος στην Καταλονία, πυροβολήθηκε στο πρόσωπο στη Μαδρίτη την Πέμπτη, ανέφεραν ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Βιδάλ Κουάδρας, 78 ετών, φέρεται να χτυπήθηκε στο πρόσωπο και τον λαιμό γύρω στη 1:30 το μεσημέρι στην περιοχή Σαλαμάνκα της ισπανικής πρωτεύουσας. Το ισπανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο EFE μετέδωσε ότι τον πλησίασε ένας μοτοσικλετιστής και τον πυροβόλησε σε απόσταση αναπνοής. Ο σκοπευτής παραμένει ελεύθερος.

Ο Ισπανός πολιτικός, πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και από τους πρώτους που εισήλθαν στο ακροδεξιό κόμμα Vox, μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, όπου αυτή τη στιγμή είναι «σε σταθερή κατάσταση και έχει τις αισθήσεις του», σύμφωνα με ισπανικά Μέσα.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για τον πυροβολισμό, ενώ τα αίτια της επίθεσης παραμένουν άγνωστα.

Ο πρόεδρος του Vox, Σαντιάγο Αμπασκάλ, είπε ότι πιστεύει ότι η ζωή του Βιδάλ-Κουάδρας δεν βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. «Δόξα τω Θεώ φαίνεται ότι είναι εκτός κινδύνου», είπε ο Αμπασκάλ.

Ο πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος, Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό εξέφρασε τη λύπη του για τον πυροβολισμό και ευχήθηκε να γρήγορη ανάρρωση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter