Τεράστια κάμψη στον αριθμό εμβολιασμών; – Τι δείχνουν τα στοιχεία του Σαββατοκύριακου

Τεράστια κάμψη στον αριθμό εμβολιασμών; – Τι δείχνουν τα στοιχεία του Σαββατοκύριακου

Μια περίεργη ευθεία γραμμή σχηματίζει η «καμπύλη» των εμβολιασμών κατά το Σαββατοκύριακο που πέρασε, αν πιστέψουμε τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζονται στο emvolio.gov.gr.

  • Σύμφωνα με αυτά κατά την Κυριακή 11 Ιουλίου σε σχέση με το Σάββατο 10 Ιουλίου έγιναν (επιπλέον) κάτι λιγότερο από 5.000 εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα (το Σάββατο ο συνολικός αριθμός ήταν 9.228.699 και την Κυριακή 9.233.521).

 

Εάν τα στοιχεία είναι σωστά και έχουν περάσει όλες οι δόσεις στο σύστημα (θεωρητικά είναι αυτόματη η ενημέρωση) τότε πρόκειται για τεράστια μείωση των εμβολιασμών.

Και για να φανεί η διαφορά, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο (3&4/7) η εικόνα ήταν διαφορετική. Δηλαδή την Κυριακή χορηγήθηκαν περίπου 70.000 επιπλέον δόσεις (πρώτη ή δεύτερη δόση).

Τότε είχαμε τους συνολικούς αριθμούς: 8.641.748 για το Σάββατο 3 Ιουλίου και 8.710.475 για την Κυριακή 4 Ιουλίου.

Το ερώτημα που τίθεται –εφόσον είναι πλήρως ενημερωμένα τα στοιχεία- είναι γιατί τόσες λίγες δόσεις. Πρόκειται για τον πληθυσμό που φεύγει για διακοπές και δεν τα έχει προγραμματίσει ή δεν πηγαίνει να τα κάνει; Μήπως υπάρχει μεγάλος αριθμός πολιτών που δεν έχει πεισθεί; Ή ίσως για κάτι άλλο; Ή ίσως όλα αυτά;

Όπως και να ‘χει οποιαδήποτε καθυστέρηση, οποιαδήποτε ημέρα, σημαίνει πως το τείχος της ανοσίας πάνω στο οποίο στηριζόταν και στηρίζεται ακόμα η κυβέρνηση, εν μέσω πολλών παλινωδιών και μάλιστα εν μέσω της πιο απειλητικής μετάλλαξης Δέλτα μετατοπίζεται χρονικά ακόμα περισσότερο.

Μήπως κάποιος θα έπρεπε να μας ενημερώσει;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter