«Το δις εξαμαρτείν»…

«Το δις εξαμαρτείν»…

Το 1920, ο «σοφός λαός» με την «σωστή καθοδήγηση» της Συντηρητικής Παράταξης και του ΚΚΕ, εκτόπισαν τον καλύτερο κυβερνήτη της Νεότερης Ελλάδας και ακολούθησε η Μικρασιατική Καταστροφή.

(Ελευθερία 15.4.23)

Το 2019, η χειρότερη αντιπολίτευση όλων των εποχών, με τον μόνιμο νεροκουβαλητή της το ΚΚΕ και τις λοιπές «προοδευτικές δυνάμεις». Εκτόπισαν την πιο επιτυχημένη Κυβέρνηση από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους. Ακολούθησαν «συμφορές αμέτρητες», (Ελευθερία 30.12.22) αλλά αν κάνουμε το ίδιο λάθος, τότε «ο σώζων εαυτόν σωθείτω»… 

Το μυστικό που αυτή η παράταξη «μόνον λίγο καιρό ξαποσταίνει» και ξαναβγαίνει από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας», είναι η δημαγωγία, ο άψογος χειρισμός των «αρμών της εξουσίας», η χαλαρή αντίδραση και ο …εμφύλιος των προοδευτικών δυνάμεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πόσα χρόνια και πόσος ντόρος (πραγματική τυμβωρυχία) για την τραγωδία στο Μάτι και πόσο γρήγορα (ούτε 40 μέρες) ξεχάσαμε την τραγωδία των Τεμπών, που δεν οφειλόταν σε θεομηνία, αλλά στην ανυπαρξία του Επιτελικού Κράτους. 

Με πιάνει… «ανατριχίλα», όταν βλέπω ανθρώπους να σπαρταράνε από ενθουσιασμό μπροστά στον Πρωθυπουργό, αλλά πόσοι γνωρίζουν «ότι το συνονθύλευμα που σπαρταράει έχει δυο όψεις, σαν το νόμισμα;…

Η Συντηρητική Παράταξη λοιπόν, της οποίας δυστυχώς γέννημα θρέμμα είμαι και εγώ, έχει από τη μια μεριά τους καλούς Χριστιανούς και από την άλλη τους σημαιοφόρους της Ορθοδοξίας και πατριδοκαπηλίας με μεγάλες τσέπες. 

Έχω ξαναγράψει ότι ο παππούς μου που γύρισε με ενάμισο πόδι από τους Βαλκανικούς πολέμους, ήταν πάμπτωχος, ένα παιδί του πέθανε αβοήθητο, ο ίδιος πέθανε 42 χρόνων από τις στερήσεις, αφήνοντας πέντε ορφανά, αλλά δεν ζήτησε σύνταξη γιατί… «Ούλοι λεφτά ζητάνε, που να τα βρεί το έρημο το κράτος»…

Το ίνδαλμα του όμως, ο αρχιερέας της Μικρασιατικής Καταστροφής με βασιλικό διάταγμα, αποφάσισε διπλασιασμό των αποδοχών του, αναδρομικά από το 1917, ενώ οι στρατιώτες στο μέτωπο λιμοκτονούσαν και ζητούσαν απεγνωσμένα βοήθεια. 

Ο πατέρας μου επίσης το 1946, εψήφισε τρείς φορές, για την επάνοδο του σφαγέα της ηρωϊκότερης γενιάς, Γεωργίου, ενώ δυο αδέρφια, 19 και 23 χρόνων, ο γαμπρός του 25, είχαν ήδη θυσιαστεί στον ίδιο βωμό. 

Σχεδόν οι μισοί λοιπόν από αυτούς που σπαρταράνε, είναι φιλήσυχοι, τίμιοι, χρήσιμοι, αλλά όσες συμφορές, όσο παιδιά και αν θάψουν, δεν θα αλλάξουν. «Άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι»…

Οι άλλοι όμως, με τις μεγάλες τσέπες οίδασι και παραοίδασι τι ποιούσι. Αδίστακτοι, αδιάντροποι, άνανδροι, ανήθικοι, χυδαίοι… κουβαλάνε τα γονίδια των Κοτζαμπάδηδων, των διωκτών- εκτελεστών του Ανδρούτσου του Κολοκοτρώνη, του Καποδίστρια.

Είναι οι απόγονοι των φοβερών τσιφλικάδων, των αρχιερέων του Εθνικού Διχασμού, της Μικρασιατικής Καταστροφής του εμφυλίου σπαραγμού, της αποστασίας και των «δωρητών» της μισής Κύπρου στην Τουρκία. Και η σημερινή χρεοκοπία είναι δικό τους επίτευγμα, αλλά «έβαλλε πλάτη» ο…προστάτης των λαϊκών στρωμάτων (ΚΚΕ) και την φόρτωσαν σε άλλους…

Χωρίς φόβο και χωρίς πάθος, αλλά και χωρίς να έχω (κατά τον κ. Σούμπλη) «Εκγυμνάσει τον εγκέφαλό μου» να λέω αυτά, επιμένω ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν η καλύτερη, η τουλάχιστον μια από τις καλύτερες (Καποδίστριας, Τρικούπης, Βενιζέλος, Α΄τετραετία ΠΑΣΟΚ), αλλά αν το καταλάβουμε τον επόμενο αιώνα, θα είναι πολύ αργά.

Εάν ο «σοφός λαός» επιβραβεύσει για δεύτερη φορά την αχαλίνωτη αλαζονεία και τον εκτροχιασμό … των τρένων αλλά και κάθε έννοιας δικαίου, τότε… ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter