Το τέρας στον καθρέφτη

Το τέρας στον καθρέφτη

Από το 1978 ο Μάνος Χατζιδάκις είχε μιλήσει στα περίφημα σχόλια του Τρίτου Προγράμματος για το πρόσωπο του τέρατος, για την έλλειψη αντίδρασης από όλους αυτούς που θίγονται αλλά δεν μιλούν, για την υποταγή και τον εθισμό στη μορφή του, για όσα συνηθίσαμε να φοβόμαστε και να ανεχόμαστε.

Ο πάντα επίκαιρος Μάνος Χατζιδάκις είχε πει: «Οποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος πάει να πει ότι του μοιάζει […] Αναμφισβήτητα αρχίσαμε να το ανεχόμαστε. Και η ανοχή πολλαπλασιάζει τα ζώα στη δημόσια ζωή, τα ισχυροποιεί και τα βοηθά να συνθέσουν με ακρίβεια τη μορφή του τέρατος που προΐσταται, μας ελέγχει και μας κυβερνά. Η μορφή του τέρατος είναι αποκρουστική. Οταν όμως το πρόσωπο του τέρατος πάψει να μας τρομάζει τότε πρέπει να φοβόμαστε… γιατί αυτό σημαίνει ότι ήδη έχουμε αρχίσει να του μοιάζουμε».

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της μας επιβεβαίωσε ότι το πρόσωπο του τέρατος –σε όλες του τις εκφάνσεις– έχει πάψει να την τρομάζει, ενώ αντίθετα αναφέρεται σε αυτό σχεδόν με κολακευτικά λόγια, γιατί –κατά τον Χατζιδάκι– μάλλον έχει αρχίσει να του μοιάζει.

Ξεκινώντας το μήνυμά της η κ. πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η πανδημία υποχώρησε, χάρη στην επιστήμη και την κοινή προσπάθεια, και η κοινωνία επανέρχεται στην κανονικότητα. Με οδύνη για τους συνανθρώπους μας που έφυγαν, αλλά ταυτόχρονα γνώση και ετοιμότητα για το μέλλον και τους κινδύνους που μας επιφυλάσσει».

Καμία αναφορά στην εγκατάλειψη του ΕΣΥ και τη διάλυσή του, καμία αποστροφή στον λόγο της για τη μακάβρια πανευρωπαϊκή πρωτιά στους θανάτους, την πλήρη ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας, την τεχνητή έλλειψη φαρμάκων των κερδοσκόπων που τα εξάγουν και τα πωλούν σε πολλαπλάσιες τιμές.

Το πρόσωπο του τέρατος είναι απλώς «κανονικότητα»!

«Η πατρίδα μας έχει τη δυνατότητα να αναχθεί σε κόμβο, ενεργειακό και αναπτυξιακό, στην ευρύτερη περιοχή, επενδύοντας στο ταλέντο και στην εξωστρέφεια των Ελλήνων» συνέχισε η κ. πρόεδρος.

Χωρίς το παραμικρό ίχνος ντροπής μίλησε για την Ελλάδα-κόμβο στην ενέργεια την ίδια ημέρα (Πρωτοχρονιά) που η τιμή της κιλοβατώρας στη Γαλλία ήταν στα 4 ευρώ, στην Ισπανία στα 3 ευρώ, στη Γερμανία στο -1 ευρώ και στην Ελλάδα στα 283 ευρώ!

Το πρόσωπο του τέρατος είναι απλώς «αναπτυξιακό»!

«Ο σεβασμός του κράτους δικαίου είναι θεμελιώδης για την απόλαυση της ελευθερίας και της ισότητας, καθώς και για την ποιότητα του πολιτεύματος» (το) τερμάτισε η κ. πρόεδρος.

Λέξη δεν ακούστηκε από τη ρυθμιστή του πολιτεύματος για το παρακράτος των παρακολουθήσεων, για το πλιάτσικο του δημόσιου χρήματος, για τη Δικαιοσύνη-νεκροθάφτη της αλήθειας.

Το πρόσωπο του τέρατος είναι απλώς «θεσμικό»!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter