Τσακαλώτος: Αλλάζει κατηγορία η Ελλάδα με την εμπιστοσύνη των απλών επενδυτών

Τσακαλώτος: Αλλάζει κατηγορία η Ελλάδα με την εμπιστοσύνη των απλών επενδυτών

Για την πετυχημένη -όπως την χαρακτήρισε- έκδοση του πενταετούς ομολόγου μίλησε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, κάνοντας λόγο για αλλαγή κατηγορίας της χώρας μετά το ενδιαφέρον που έδειξαν απλοί επενδυτές σε σχέση με το πρότερο καθεστώς αποκλειστικού ενδιαφέροντος των Hedge Funds.

«Έκλεισε η πετυχημένη μας έκδοση. Βγάλαμε από τις αγορές ένα πενταετές ομόλογο 2,5 δις με 3,6% επιτόκιο και κουπόνι κάτω από 3,5%» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Όταν θα δείτε τη συμπεριφορά των επενδυτών, θα δείτε μία σημαντικότατη μεταστροφή από Hedge Funds σε κανονικούς επενδυτές. Θα δείτε ότι από αυτή την έκδοση η Ελλάδα αλλάζει κατηγορία».

Σημειώνεται ότι οι προσφορές για το ελληνικό ομόλογο υπερέβησαν τα 10 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Άγγιξαν τα 10 δισ. ευρώ οι προσφορές για το νέο 5ετές ομόλογo – Στο 3,60% το επιτόκιο

«Στενάχωρη είδηση για τη ΝΔ»

Αξιοσημείωτο ότι ο κ. Τσακαλώτος ξεκίνησε δηκτικά την τοποθέτησή του, λέγοντας πως έχει μία στενάχωρη είδηση για τη ΝΔ και πως «είναι ιδιαίτερα λυπηρό ότι ο Μ. Βορίδης έχει μόνο ένα συνάδελφό του για να του… κρατάει χέρι».

Υπενθύμισε δε ότι είχε προειδοποιήσει δύο φορές τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μη βάλουν όλα τα «αυγά» τους στο… καλάθι σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα δεν θα βγει στις αγορές, επισημαίνοντας ότι απέτυχε η στρατηγική περί μη εξόδου από το μνημόνιο και μείωσης των συντάξεων. «Τους είχα πει να μην κάνουν το ίδιο λάθος για δεύτερη φορά» είπε και κατέληξε ευχόμενος η αντιπολίτευση να επενδύει σε μια στρατηγική που δεν θα της προκαλεί στεναχώρια κάθε καλή είδηση για οικονομία και κοινωνία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter