Βουλή: Σφυροκόπημα από την αντιπολίτευση για τη λίστα Πέτσα (LIVE)

Βουλή: Σφυροκόπημα από την αντιπολίτευση για τη λίστα Πέτσα (LIVE)

Τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης δέχεται η κυβέρνηση κατά τη συζήτηση του πορίσματος της ΝΔ για την Εξεταστική που αφορούσε τη λίστα Πέτσα, γεγονός που καθιστά για άλλη μια φορά απομονωμένη την πλειοψηφία, η οποία κρίνει ότι από τις εργασίες της Επιτροπής «δεν υπήρξε οποιαδήποτε απόπειρα χειραγώγησης» των ΜΜΕ.

Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μάριος Κάτσης, έκανε λόγο για «ευθεία κυβερνητική παρέμβαση» σε σχέση με την κατάρτιση της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι», επισημαίνοντας την αποκάλυψη του Documento για τον ρόλο που διαδραμάτισε η διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Στέλιου Πέτσα, Ευαγγελία Γκόγκου. Τόνισε δε ότι αποτελεί «ρητή διάπραξη αδικήματος» από την συμπολίτευση η «απόκρυψη κρίσιμης σημασίας εγγράφων από την Επιτροπή».

Διαβάστε σχετικά: Κάτσης: Η διευθύντρια του Πέτσα έδωσε την εντολή αποκλεισμού του Documento από την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, ο Γιώργος Καμίνης υποστήριξε ότι υπήρχε αθέμιτη παρέμβαση κατά την επιλογή των Μέσων που συμμετείχαν στην επίμαχη καμπάνια, επικρίνοντας παράλληλα τη μη διαβίβαση κρίσιμων εγγράφων στην Εξεταστική. Ωστόσο, έκρινε ότι δεν αποδεικνύεται απόπειρα χειραγώγησης των ΜΜΕ, παίρνοντας αποστάσεις από την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά το ΚΚΕ, η Μαρία Κομνηνάκα ξεκαθάρισε πως «προέκυψαν πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης», χαρακτηρίζοντας το πόρισμα της ΝΔ «φούσκα».

Σε ανάλογο μήκος κύματος ήταν και ο εισηγητής της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Μπούμπας, ο οποίος μίλησε για «Εξεταστική – εξπρές», η οποία δεν προχώρησε σε έρευνα εις βάθος, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜεΡΑ25, Κλέωνας Γρηγοριάδης, συμπέρανε πως «η ΝΔ αυτοαθωώθηκε». «Υπήρξε συγκάλυψη εξαρχής γι αυτό και αποχωρήσαμε» εξήγησε.

Στον αντίποδα, η εισηγήτρια της ΝΔ, Κατερίνα ΠαπακώσταΠαλιούρα, ισχυρίστηκε πως οι καταθέσεις των μαρτύρων και τα στοιχεία που συνέλλεξε η Επιτροπή κατέδειξαν ότι «δεν έγινε καμία πολιτική παρέμβαση και κατά συνέπεια δεν υπήρξε οποιαδήποτε απόπειρα χειραγώγησης». «Θα το αποδεχθείτε ή είστε διατεθειμένοι να ρίξετε λάσπη παντού για να ανακάμψετε πολιτικά;» διερωτήθηκε απευθυνόμενη στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρακολουθήστε live τη συζήτηση:

Χωρίς τον Γεραπετρίτη η συζήτηση του πορίσματος για τη λίστα Πέτσα υπό τον… φόβο του Φουρθιώτη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter