Βραζιλία: «Πυρετός» διπλωματικών επαφών για Λούλα – Επισκέψεις σε Αργεντινή, ΗΠΑ, Κίνα

Βραζιλία: «Πυρετός» διπλωματικών επαφών για Λούλα – Επισκέψεις σε Αργεντινή, ΗΠΑ, Κίνα

Ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα θα πραγματοποιήσει στα τέλη του Ιανουαρίου στην Αργεντινή το πρώτο του επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό, προτού μεταβεί κατόπιν στις ΗΠΑ, στην Κίνα και στην Πορτογαλία.

Ο κεντροαριστερός αρχηγός του κράτους, που ανέλαβε την Κυριακή 1η Ιανουαρίου για τρίτη φορά την προεδρία της Βραζιλίας, θα πάει στο Μπουένος Άιρες για να συμμετάσχει στη σύνοδο της Κοινότητας των Κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής την 23η και την 24η Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης: Βραζιλία: Οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης Λούλα – Διατάγματα κατά ιδιωτικοποιήσεων και οπλοκατοχής

Ο Λούλα υπόσχεται να βάλει τέλος στη διεθνή απομόνωση της Βραζιλίας που σημάδεψε τη θητεία του προκατόχου του, του ακροδεξιού Ζαΐχ Μπολσονάρου. Στην ομιλία του μετά την ορκωμοσία του ενώπιον του Κογκρέσου, υποσχέθηκε να αρχίσει εκ νέου την προσπάθεια αναβάθμισης των χωρών της νότιας Αμερικής και να ξαναρχίσει «ενεργό και υψηλού επιπέδου» διάλογο με «τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κίνα».

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας αναμένεται να συναντηθεί τον Φεβρουάριο με τον αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον, αν και η ημερομηνία του ταξιδιού αυτού δεν έχει οριστεί «ακόμη», κατά την πηγή. Παράλληλα, πηγές προσκείμενες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφεραν ότι ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν συζήτησε την Τρίτη με τον βραζιλιάνο νέο ομόλογό του Μάουρου Βιέιρα για το προσεχές ταξίδι του Λούλα στην Ουάσιγκτον και για τη Βενεζουέλα.=

Ακόμη, πηγή προσκείμενη στην προεδρία της Βραζιλίας επιβεβαίωσε πως ο Λούλα θα επισκεφθεί την Πορτογαλία από την 22η ως την 25η Απριλίου, όπως ανήγγειλε ήδη ο πορτογάλος ομόλογός του Μαρσέλου Χεμπέλου, ενώ αναμένεται να μεταβεί επίσης και στην Κίνα, τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Βραζιλίας, πιθανόν τον Μάρτιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter