Βρετανία: Ο Κάμερον υπόσχεται να απαγορεύσει την είσοδο σε ισραηλινούς «εξτρεμιστές εποίκους» της Δυτικής Όχθης

Βρετανία: Ο Κάμερον υπόσχεται να απαγορεύσει την είσοδο σε ισραηλινούς «εξτρεμιστές εποίκους» της Δυτικής Όχθης

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Κάμερον, ανακοίνωσε την Πέμπτη την απαγόρευση εισόδου στο Ηνωμένο Βασίλειο σε άτομα που είναι υπεύθυνα για τη βία των εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Η Δυτική Όχθη βιώνει μια έκρηξη βίας από ισραηλινούς εποίκους και στρατιώτες εναντίον Παλαιστινίων από την έναρξη της σύγκρουσης στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου.

«Οι εξτρεμιστές έποικοι, στοχοποιώντας και σκοτώνοντας Παλαιστίνιους άμαχους, υπονομεύουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα τόσο για τους Ισραηλινούς όσο και για τους Παλαιστίνιους», δήλωσε ο Κάμερον στο Χ, πρώην Twitter, την Πέμπτη.

«Το Ισραήλ πρέπει να λάβει ισχυρότερα μέτρα για να σταματήσει τη βία των εποίκων και να φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη», συμπλήρωσε.

Η κίνηση έρχεται αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι θα επιβάλουν περιορισμούς έκδοσης βίζας σε εποίκους «που εμπλέκονται στην υπονόμευση της ειρήνης, της ασφάλειας ή της σταθερότητας στη Δυτική Όχθη».

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, πρότεινε την επιβολή κυρώσεων στους εποίκους που ευθύνονται για την αύξηση της βίας.

Τουλάχιστον 275 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παλαιστινιακού Υπουργείου Υγείας, που δημοσιεύθηκαν στις 29 Νοεμβρίου. Επίσης, το λιγότερο 11 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή στην Τζενίν το βράδυ της Τετάρτης. Χωριά των Παλαιστινίων Βεδουίνων δέχθηκαν επίσης επιθέσεις και ερημώθηκαν από ένοπλους εποίκους.

Από τότε που ανέλαβε το ρόλο του υπουργού Εξωτερικών, ο Κάμερον επιβεβαίωσε την πίστη του Ηνωμένου Βασιλείου στο «δικαίωμα αυτοάμυνας» του Ισραήλ, αλλά είπε ότι ο αριθμός των θυμάτων αμάχων στη Γάζα είναι «πολύ υψηλός».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter