WSJ: «Το Ιράν προετοιμάζει επίθεση στο Ισραήλ στις επόμενες 48 ώρες»

WSJ: «Το Ιράν προετοιμάζει επίθεση στο Ισραήλ στις επόμενες 48 ώρες»

Δημοσίευμα – βόμβα από τη Wall Street Journal, αναφέρει ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για μία άμεση επίθεση από το Ιράν μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

Υπενθυμίζεται, ότι τις τελευταίες μέρες, εγείρονται φόβοι για περεταίρω ανάφλεξη των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, με ενδεχόμενο ένα ιρανικό χτύπημα στο έδαφος του Ισραήλ, ως αντίποινα για την ισραηλινή πυραυλική επίθεση στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό της Συρίας, που είχε ως συνέπεια να σκοτωθούν 16 άνθρωποι, εκ των οποίων 7 ανώτατοι Ιρανοί αξιωματούχοι των Φρουρών της Επανάστασης.

Το Ιράν έχει απειλήσει δημόσια ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα για την επίθεση που έγινε στο Προξενείο του, την οποία η Τεχεράνη απέδωσε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι αναφορές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έδειξαν ότι μπορεί να επίκειται επίθεση εναντίον στόχων ισραηλινών συμφερόντων από το Ιράν ή τους πληρεξούσιους του, αλλά άλλη πηγή λέει ότι τώρα φαίνεται ότι η επίθεση θα μπορούσε να είναι εντός των συνόρων του Ισραήλ.

Το Ισραήλ υποστηρίζει πως είναι έτοιμο για όλα, διαμηνύοντας πως οποιαδήποτε απευθείας επίθεση των Ιρανών, θα λάβει ως απάντηση αντίστοιχη ισραηλινή ενέργεια αντιποίνων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το Ιράν δεν έχει λάβει ακόμα τις τελικές του αποφάσεις, όχι τόσο γιατί φοβάται τις αντιδράσεις του Ισραήλ, αλλά κυρίως γιατί μία επίθεση στο εβραϊκό κράτος θα εμπλέξει άμεσα και τις ΗΠΑ, που είναι σύμμαχοι του Ισραήλ.

Διαβάστε επίσης:

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζεται να στείλει με τεχνάσματα «πώλησης» ελληνικά F-16 στην Ουκρανία

Περικοπές στις θεραπείες και αυξήσεις στα φάρμακα – Ο Άδωνης ανάβει πράσινο φως για την άνοδο των τιμών

Τέμπη: «Πυρά» Πλακιά κατά Αδειλίνη – «Μας έλεγε αυτά συμβαίνουν – Θα ουρλιάζω μέχρι να κλείσω τα μάτια μου» (Video)

Προκριματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Η διαδικασία, οι ποσοστώσεις, η πεντάδα Κασσελάκη και η εφορευτική επιτροπή

Δημοσκόπηση: 8 στους 10 δεν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση κάνει αρκετά για την ακρίβεια και την εγκληματικότητα

Γιατί όχι και κούρεμα με την «ψιλή»;

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter