Χωρίς συγγράμματα αφήνει τους φοιτητές το υπουργείο Παιδείας

Χωρίς συγγράμματα αφήνει τους φοιτητές το υπουργείο Παιδείας

Χωρίς εμφανή λόγο, πέρα από την ιδεοληπτική εμμονή της κυβέρνησης της ΝΔ στη μεταφορά της πειθαρχίας… στρατώνα στα πανεπιστήμια το υπουργείο Παδιείας έκανε πιο σφικτό το χρονικό διάστημα για την παράταση υποβολής αιτήσεων προμήθειας – διανομής διδακτικών συγγραμμάτων στα ΑΕΙ.

Το αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύουν χιλιάδες φοιτητές να μείνουν χωρίς συγγράμματα λόγω εκπνοής της ημερομηνίας που έχει τεθεί. Κάθε χρόνο η παράτηση που δινόταν πριν από τα Χριστούγεννα διαρκούσε μέχρι τις 15 Ιανουαρίου του νέου έτους.

Ομως, φέτος, όπως επισημαίνει στο Documentonews.gr o πρόεδρος του Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων Παύλος Παπαχριστοφίλου, το υπουργείο Παιδείας παράτεινε μέχρι τις 5 Ιανουαρίου 2023 για το τρέχον χειμερινό εξάμηνο, κι ενώ ακόμα είναι κλειστά τα πανεπιστήμια.  Ετσι, οι φοιτητές που δεν έχουν προλάβει να δηλώσουν διδακτικά βιβλία δεν μπορούν να προσέλθουν και κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σύγγραμμα.

Ο Παύλος Παπαχριστοφίλου εξηγεί ότι επικοινώνησε με τον υφυπουργό Παιδείας ‘Αγγελο Συρίγο ο οποίος προέβαλε ως λόγο ότι κάποιες σχολές ξεκινούν από τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου τις εξετάσεις. ‘Ομως, η πλειονότητα των τμημάτων στα ΑΕΙ ξεκινούν τις εξετάσεις στις 23 Ιανουαρίου. Τι εμποδίζει να δοθούν λίγες ημέρες ακόμα παράταση ως τις 15 Ιανουαρίου; Μα, δεν υπάρχει κανένας λόγος. Εκτός αν γίνεται μια ακόμα άσκηση παραδειγματισμού σαν… καψώνι, ακόμα και για τέτοια ήσσονος σημασίας ζητήματα, για να μάθουν να συμμορφώνονται οι φοιτητές στα οριζόμενα από την κυβέρνηση. Ή μήπως υποδορίως στέλνονται τα σήματα για την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter