ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΑΝΕΛ για τα επεισόδια στη δίκη της Χρυσής Αυγής

ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ  – ΑΝΕΛ για τα επεισόδια στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Καταδικάζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΑΝΕΛ, τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής, το μεσημέρι της Τρίτης. Για την αξιωματική αντιπολίτευση, υπεύθυνοι – εκτός από τους οπαδούς του νεοναζιστικού μορφώματος – είναι οι «αυτοαποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές» και η «άβουλη και ανίκανη κυβέρνηση».

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Τα σημερινά επεισόδια στη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης, αποδεικνύουν, για άλλη μια φορά, ότι η Χρυσή Αυγή φοβάται και περιφρονεί τη δικαιοσύνη.

Οι εποχές της ασυλίας και της ανοχής στα εγκλήματά τους έχουν τελειώσει. Όσες απειλές κι αν εκτοξεύσει, όσες ύβρεις προς τα θύματά της και τους οικείους τους κι αν εκστομίσει, να είναι σίγουρο το νεοναζιστικό μόρφωμα ότι η στιγμή της λογοδοσίας έχει φτάσει».  

«Τα σημερινά πρωτόγνωρα επεισόδια σε δικαστική αίθουσα – τα οποία καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο – αναδεικνύουν το αποκρουστικό πρόσωπο των δραστών: Της Χρυσής Αυγής και των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

«Αναδεικνύουν, όμως, και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, που – άβουλη και ανίκανη – δεν μπορεί να διασφαλίσει την τάξη, ούτε καν στο Ναό της Θέμιδος. Επαναλαμβάνουμε ότι προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ο σεβασμός των νόμων και της τάξης παντού».

«Τα επεισόδια σε δικαστική αίθουσα στα οποία πρωταγωνίστησαν μέλη και οπαδοί της Χρυσής Αυγής είναι απαράδεκτα και καταδικαστέα. Είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι οι νεοναζιστές επιδιώκουν και επιζητούν την πρόκληση επεισοδίων, με στόχο να απαξιώσουν τη συνταγματική τάξη, τους δημοκρατικούς θεσμούς και τη νομιμότητα.

Ούτε η Δικαιοσύνη όμως, ούτε η Δημοκρατία πτοούνται από τέτοιου είδους προκλητικές συμπεριφορές», δήλωσε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter