Εγκρίθηκε η κρίσιμη ΑΜΚ του Ομίλου Ελλάκτωρ

Εγκρίθηκε η κρίσιμη ΑΜΚ του Ομίλου Ελλάκτωρ

Με την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων των παρισταμένων, η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του Ομίλου Ελλάκτωρ ενέκρινε την πρόταση της προσκείμενης στους Ολλανδούς της Reggeborgh διοίκησης για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου 120,5 εκατ. ευρώ, βάζοντας τέλος στη διελκυστίνδα μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων ομάδων μεγαλομετόχων και επιλύοντας επιτέλους το επείγον και οξύ ταμειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Άκτωρ, ο βραχίονας του ομίλου στις κατασκευές.

Η πλευρά των εφοπλιστών (Καϋμενάκης – Μπάκος), που έχουν συμμαχήσει με την παλαιά διοίκηση των αδελφών Καλλιτσάντση καταψήφισαν την πρόταση για αύξηση κεφαλαίου, μετά την απόρριψη της δικής τους πρότασης για αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου που όρισαν τον περασμένο Ιανουάριο οι Ολλανδοί.

Στη συνέχεια όμως δήλωσαν ότι αφού η γενική συνέλευση αποφάσισε ΑΜΚ θα συμμετάσχουν κανονικά σε αυτήν και μάλιστα θα εγγραφούν και για επιπλέον μετοχές, πέραν του ποσοστού που τους αναλογεί.

Διαβάστε επίσης: Ελλάκτωρ: Εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους €120,5 εκατ.

H αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Ομίλου Ελλάκτωρ θα πραγματοποιηθεί με έκδοση 133,9 εκατ. νέων μετοχών, που θα διατεθούν με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, με τιμή διάθεσης 90 λεπτά ανά μετοχή και αναλογία 1,25 νέες μετοχές για κάθε 2 παλαιές.

Από τα κεφάλαια που θα αντληθούν, 100 εκατ. θα πάνε για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής Άκτωρ προκειμένου να αντιμετωπιστούν το οξύτατα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει, και τα υπόλοιπα 20,5 εκατ. θα χρησιμοποιηθούν από το όμιλο Ελλάκτωρ για τη χρηματοδότηση και επιτάχυνση των επενδύσεών του στην ενέργεια.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter