Στέλιος Πέτσας: Ο εκπεσών άγγελος

Στέλιος Πέτσας: Ο εκπεσών άγγελος

Λίστα Πέτσα, σκάνδαλο Πέτσα, πετσωμένα ΜΜΕ, πέτσωμα της ενημέρωσης, πέτσινα λόγια. Το όνομα αυτού του τυπάκου από τη Φθιώτιδα έχει γίνει συνώνυμο της εξαγοράς, της διαπλοκής, της διαφθοράς, της επί χρήμασι εκδιδόμενης ενημέρωσης. Τζάμπα κι άδικα από μια άποψη, εδώ που τα λέμε. Διότι ο ειδικός στα δημοσιονομικά Στέλιος Πέτσας το διέπραξε βέβαια το έγκλημα της λίστας που φέρει το όνομα και την υπογραφή του. Ουδείς αμφιβάλλει ότι είναι ένας από τους φυσικούς αυτουργούς. Αλλά ο Εγκέφαλος, ο ηθικός αυτουργός που κρύβεται πίσω του είναι ο Αλλος. Αυτός ο Αλλος, ο των χειρίστων χειρότερος, ενέταξε με όρους Μωυσή όσους ήθελε στη λίστα με τα όβολα και απέκλεισε με όρους Μαρέβας τα απείθαρχα και αμετανόητα ζωντόβολα.

Ο Νονός κι ο μπροστινός, με λίγα λόγια. Ενας βλάκας και μισός ο Πέτσας. Λίγο ελαστικής συνειδήσεως, πολύ πιστός στον Αλλο, δεν δίστασε να τη διαπράξει την κασκαρίκα. Ούτε δίστασε, όταν τον έπιασαν από τον γιακά, να μετέλθει της αθλιότητας των αρίστων. Δεν έκανε αυτός τη λίστα, την έκανε η εταιρεία. Δεν έδωσε δεκάρα τσακιστή στο Documento, γιατί υπονομεύει την εκστρατεία κατά του κορονοϊού. Δεν έχει λόγους αντιπολίτευσης για μια αψογότατη κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και συκοφαντεί. Τέτοια, άλλα αντ’ άλλων για λογαριασμό του Aλλου, μέχρι που ο ντόρος τους υποχρέωσε να δώσουν στη δημοσιότητα τη μοιρασιά κι έφριξε το πανελλήνιο. Φραντζόλες στον Φουρθιώτη, ψίχουλα στους ανεπιθύμητους, μηδέν στον Ισκαριώτη. Κρίμα στον Βαξεβάνη, κρίμα, τι κάνουν με το ξένο χρήμα.

Κι έτσι ο Πέτσας έγινε ο εκπεσών άγγελος. Από τους προβολείς του κυβερνητικού εκπροσώπου τον έκρυψε ο Aλλος στην τρύπα του Βορίδη. Αναπληρωτής του ΕΠΕΝ Εσωτερικών! Από πρόσωπο περιωπής στην τρύπα της ντροπής. Και στην τρύπα αυτή τον κρατούν ακόμη κρυμμένο, απαγορεύοντας την εμφάνιση στην εξεταστική, μπας και τον στριμώξουν εκεί και του φύγει καμιά κουβέντα για τον Aλλο. Εξεταστική για τη λίστα Πέτσα χωρίς τον Πέτσα, το πιο σύντομο ανέκδοτο της κανονικότητάς μας. Που δείχνει όχι μόνο πώς μοιράζουν τα λεφτά με όρους μαφίας, αλλά και πώς διαμοιράζουν τα ιμάτια της Δικαιοσύνης με όρους κρυπτείας. Και πάλι καλά να λέει ο λιστοτρόφος. Σε άλλες εποχές μπορεί να τον πατούσε λεωφορείο ή να τον έστελνε αδιάβαστο κάποια σέχτα με μαύρα μπουφάν.

Τουλάχιστον βοήθησε την καλή δημοσιογραφία. Τα πακέτα μοιράστηκαν, τα ευρώ τσεπώθηκαν, τα δόντια κρύφτηκαν, οι γλώσσες βγήκαν, το πείραμα πέτυχε, άλλες λίστες χωρίς όνομα σκαρώθηκαν και ο Aλλος γνωρίζει δόξες απλησίαστες για όσους πριν από αυτόν κάθισαν στην καρέκλα που κάθεται. Τσιτάχ, Ρούσβελτ, Κένεντι, θεόσταλτος! Ηγείται της εκστρατείας κατά της πανδημίας και των εχθρών του έθνους πάνοπλος με σάλια. Αυτά τα σάλια έχουν όνομα: Στέλιος ή Σιέλιος Πέτσας!

Εξεταστική για τη λίστα Πέτσα χωρίς τον Πέτσα, το πιο σύντομο ανέκδοτο της κανονικότητάς μας. Που δείχνει όχι μόνο πώς μοιράζουν τα λεφτά με όρους μαφίας, αλλά και πώς διαμοιράζουν τα ιμάτια της Δικαιοσύνης με όρους κρυπτείας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter