Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: Και στα Τέμπη και παντού ρουσφετομάγαζα, σκάνδαλα, συγκάλυψη

Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: Και στα Τέμπη και παντού ρουσφετομάγαζα, σκάνδαλα, συγκάλυψη

«Σκάνδαλα, συγκάλυψη, ατιμωρησία, χυδαία προπαγάνδα». Σε αυτό το τετράπτυχο συμπυκνώνεται το μοτίβο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος το επεσήμανε κατά την ομιλία του στο Κοινοβούλιο, συνδέοντας τη συγκάλυψη που επιχειρείται από την κυβέρνηση της ΝΔ για τη τραγωδία-έγκλημα των Τεμπών με την πολιτική αντίληψη και την τακτική κυβερνητικής δράσης σε όλους τους τομείς. Οπως σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, το μεσημέρι της Τετάρτης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Ολομέλειας της βουλής για το πόρισμα της εξεταστικής για τα Τέμπη, «η εποχή του κ. Μητσοτάκη για τη Νέα Δημοκρατία είναι μία εποχή – μνημείο αλαζονείας και προσβολής του πολιτικού κόσμου και των θεσμών». Αναφέρθηκε στο πλέγμα διακυβέρνησης με «σκάνδαλα, συγκάλυψη, διχόνοια, τοξικότητα» και απευθυνόμενος στους επιτελείς της κυβέρνησης της ΝΔ συμπλήρωσε: «και έχετε καβαλήσει το καλάμι της αλαζονείας»…

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι το μοτίβο είναι «μόνιμο και βαθιά επικίνδυνο», για τους θεσμούς και για τη χώρα ενώ παρατήρησε ότι οι επιθέσεις που δέχεται το ΠΑΣΟΚ και από την κυβέρνηση της ΝΔ και τα μίντια που, όπως σημείωσε, τη στηρίζουν, είναι γιατί «είστε αλλεργικοί σε κάθε είδους κριτική».

Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι έχει μια και μόνη προτεραιότητα: «Να στήνετε μέσα στον κρατικό μηχανισμό πελατειακά παραμάγαζα. Ρουσφετομάγαζα». Για να συμπληρώσει: «Αν θέλετε την άποψή μου, αυτή η νοοτροπία να στήνετε μέσα στον κρατικό μηχανισμό ρουσφετομάγαζα, είναι και η βασική αιτία που δεν υπήρχε τηλεδιοίκηση. Αυτή ακριβώς η νοοτροπία, που δεν έχετε το θάρρος να την ξεπεράσετε. Η ευθύνη των “γαλάζιων παιδιών” και του κ. Καραμανλή είναι προϊόν αυτής ακριβώς της νοοτροπίας. Πελατειακά παραμάγαζα σε κάθε κομμάτι του κράτους. Το κράτος το βλέπετε ως λάφυρο. Αυτή η νοοτροπία χρεοκόπησε την Ελλάδα και την έφερε στα μνημόνια. Και δυστυχώς παραμένετε αμετανόητοι, προσηλωμένοι σε όλες τις νοοτροπίες και σε όλες τις συμπεριφορές που έφεραν τα μνημόνια στον τόπο».

Κατά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, από εδώ και στο εξής η τραγωδία των Τεμπών θα συμβολίζει την πολιτική, ηθική και θεσμική χρεοκοπία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όπως εξηγεί: «Η προσπάθεια συγκάλυψης που επιχειρείτε συστηματικά και μεθοδευμένα, δεν μπορεί να σάς αφήνει στο απυρόβλητο. Έχετε δημιουργήσει πλέον ένα προηγούμενο, που δεν περνά απαρατήρητο εντός και εκτός της χώρας». Ετσι, ο Νίκος Ανδρουλάκης περιέγραψε όσα προέκυψαν για την κυβέρνηση της ΝΔ από θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ και του ευρωκοινοβουλίου. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λέει για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα ότι βάλλεται και υποχωρεί. Αλλά σας φταίνε οι ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων, ακόμα και του δικού σας Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Γιατί και ευρωβουλευτές της δικής σας πολιτικής οικογένειας ψήφισαν αυτό το ψήφισμα. Σύσσωμοι οι Φιλελεύθεροι, Σοσιαλιστές, Αριστερά, Πράσινοι. Αλλά σας φταίει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επισημαίνει την ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος επιλογής ανώτατων δικαστών για να ενισχυθεί η διάκριση των εξουσιών στη χώρα. Και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σας φταίει;

Το Συμβούλιο της Ευρώπης έθεσε θέμα παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα ζητήματα των λογισμικών. Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επιβάλλει κυρώσεις σε εμπλεκόμενες εταιρείες.

Τώρα, η Ευρωπαία Εισαγγελέας που λέει ξεκάθαρα ότι εμποδίζετε την έρευνα. Και αυτή κάνει κομματικά παιχνίδια; (…)».

Μάλιστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης, απευθυνόμενος στα κυβερνητικά στελέχη και τους επιτελείς της ΝΔ τόνισε ότι συμπεριφέρονται «ως μια πολιτική ελίτ, που αντιμετωπίζει το κράτος ως λάφυρο, ως επιχείρηση». Για να καταλήξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Γι’ αυτό στέκομαι και στεκόμαστε απέναντι σε αυτές τις πρακτικές. Έχουμε χρέος να σταθούμε απέναντι σε όλα αυτά τα φαινόμενα για το παρόν και το μέλλον του λαού μας. Αλλά πάνω απ’ όλα γιατί πρέπει να λάμψει η αλήθεια. Τη χρωστάμε στις νεότερες γενιές που βγήκαν πέρυσι στους δρόμους συγκινημένες, αγανακτισμένες.

Πρέπει να δείξουμε με τις πράξεις μας ότι αξίζουν πολύ περισσότερα από αυτά που τους προσφέρει η σημερινή κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης: Έγκλημα στα Τέμπη: Γνώσεις συγκοινωνιολόγου και εμπειρογνώμονα απέκτησε ξαφνικά ο Βορίδης

Δούρου για Βελόπουλο: «Δεύτερη φύση το ψέμα για εκείνον» – Για «ακροδεξιό, χυδαίο και ομοφοβικό παραλήρημα» μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Κεχαγιά για Τέμπη: «Πρόκειται για ένα έγκλημα παραλείψεων με ποινικές ευθύνες» – Γιατί δεν ζητά Προανακριτική ο ΣΥΡΙΖΑ

Βουλή LIVE: Γαλάζιο «μπάζωμα» για το έγκλημα στα Τέμπη – Απών ο Μητσοτάκης

Μπρα ντε φερ Φάμελλου-Βορίδη για το έγκλημα των Τεμπών: «Αντέχετε να πάει απευθείας στη δικαιοσύνη ο Καραμανλής;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter