Άτακτη υποχώρηση Θεοχάρη μετά το «άδειασμα» από Μαξίμου για τη φορολογία ατομικών επιχειρήσεων

Άτακτη υποχώρηση Θεοχάρη μετά το «άδειασμα» από Μαξίμου για τη φορολογία ατομικών επιχειρήσεων

Σε αναδίπλωση υποχρεώθηκε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος άκουσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη να «αδειάζει» τις δηλώσεις που είχε κάνει την Τετάρτη για τη φορολογία των ατομικών επιχειρήσεων.

Διαβάστε επίσης: Άγριο «άδειασμα» Μαρινάκη σε Θεοχάρη για τη φορολογία των ατομικών επιχειρήσεων

Μέσω παρέμβασής του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο υφυπουργός δήλωσε, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών, ότι «δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλαγής στο καθεστώς των κοινωνικών επιδομάτων ή των κριτηρίων βάσει των οποίων αυτά αποδίδονται στους ελεύθερους επαγγελματίες», επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση έχει τονίσει ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση αιφνιδιασμού των ελεύθερων επαγγελματιών».

Μάλιστα, έσπευσε να διευκρινίσει, σύμφωνα με το υπουργείο, ότι «δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης των φορολογικών συντελεστών», σε μία… αγωνιώδη προσπάθεια να συνταχθεί εκ νέου με την επικοινωνιακή γραμμή του Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης, ο Παύλος Μαρινάκης είχε χαρακτηρίσει τις δηλώσεις Θεοχάρη ως μία άποψη που «απέχει πλήρως από την οικονομική πολιτική που η κυβέρνηση εφαρμόζει συνολικά». Ο δε Θεοχάρης, είχε αναφέρει την Τετάρτη στη «Ναυτεμπορική», ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αναλάβει το πολιτικό κόστος, τονίζοντας ότι: «υπάρχει εκτεταμένη φοροδιαφυγή στους ελεύθερους επαγγελματίες, κανένας δεν το αμφισβητεί αυτό. Η συνολική φορολογική επιβάρυνση των ατομικών επιχειρήσεων πρέπει να ανέβει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter