ΔΠΘ: Σε έξωση αναγκάζονται οι εστιακοί φοιτητές στην Ξάνθη

ΔΠΘ: Σε έξωση αναγκάζονται οι εστιακοί φοιτητές στην Ξάνθη

Οι τριτοκοσμικές συνθήκες διαβίωσης καλά κρατούν στις εστίες της Ξάνθης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Τις τραγικές καταστάσεις με μούχλα, κατσαρίδες και άγρια ζώα να κυκλοφορούν έξω από τα κτήρια των Εστιών είχε αναδείξει το documentonews.gr από τις αρχές του έτους με αποκαλυπτικές φωτογραφίες από τους φοιτητές. Αυτή τη φορά εστάλη επιστολή στους εστιακούς φοιτητές για την εκκένωση του κτηρίου Α2 για να ανακαινιστεί (συνολικά 70 δωμάτια και περίπου 35 φοιτητές κατοικούν εκεί). Σύμφωνα με την επιστολή των Πρυτανικών Αρχών η εκκένωση πρέπει να γίνει εντός 5 ημερών (μέχρι 7 Μαρτίου).

Την ίδια ώρα οι εστιακοί του κτηρίου Α2 δεν έχουν ακριβώς που να πάνε, αφού χωρίς καμία βοήθεια από το ίδρυμα, θα πρέπει να μεταφέρουν τα πράγματά τους στο κτήριο Α1. Εκεί οι συνθήκες, όπως οι ίδιοι οι εστιακοί καταγγέλλουν, είναι εξίσου τραγικές. Όπως οι ίδιοι επισημαίνουν «είναι το 2ο έτος που συνεχίζεται αυτή η ανακαίνιση. Υποτίθεται θα είχε τελειώσει από τον Δεκέμβριο». Πηγές του documentonews.gr κάνουν λόγο πως οι ήδη υπάρχουσες ανακαινίσεις και στο κτήριο Β δεν έχουν επιλύσει κάποιο πρόβλημα και τις χαρακτηρίζουν «επιδερμικές» αφού παράθυρα μέχρι στιγμής δεν έχουν αλλάξει σε ένα κτήριο με πάρα πολλά προβλήματα.

«Οι φοιτητές του κτιρίου Α2 των φοιτητικών εστιών Ξάνθης ενημερωθήκαμε στις 1/3/24 ότι σε διάστημα 5 ημερών θα πρέπει να φύγουμε από τα δωμάτιά μας και να εκκενώσουμε το κτίριο.

Την ώρα που μας ζητάνε να μετακομίσουμε, η λέσχη των εστιών παραμένει κλειστή εδώ και σχεδόν 2 βδομάδες για άγνωστο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι του κτιρίου να έχουν γυρίσει στις πόλεις τους.

Επίσης, η εξεταστική βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη για πολλούς από εμάς. Άρα, υπό αυτές τις συνθήκες, πώς είναι δυνατόν να μετακομίσουμε εντός λίγων ημερών χωρίς καμία βοήθεια από το πανεπιστήμιο, το όποιο μάλιστα μας απειλεί ότι θα μας κόψει το ρεύμα, το νερό και το Internet μετά το πέρας τις προθεσμίας, στις 7/3/24; Το ίδιο το πανεπιστήμιο είχε δεσμευτεί με ανακοίνωσή του στις 6/11/23 ότι θα μεταφερθούμε στο ανακαινισμένο κτίριο Β2 [1].

Ωστόσο, η ανακαίνιση και η επίπλωση του κτιρίου Β2 έχει καθυστερήσει και έτσι θέλουν να μας μετακινήσουν σε δωμάτια άλλων κτιρίων τα όποια βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, με χαλασμένα υδραυλικά, θέματα υγρασίας-μούχλας, ελλειπή επίπλωση κ.α. Παράλληλα, η εκκένωση του κτιρίου Α2, το τρίτο κτίριο σε σειρά που εκκενώνεται μετά το Β1 και το Β2, θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του αριθμού δωματίων στις φοιτητικές εστίες Ξάνθης, γεγονός το οποίο θα δημιουργήσει πρόβλημα στην δωρεάν στέγαση των πρωτοετών φοιτητών τον Σεπτέμβριο του 2024.

Εμείς, δεν θα δεχτούμε να γίνουμε μπαλάκι μεταξύ εργολάβων και πανεπιστημίου την ώρα που παίζονται εκατομμύρια μεταξύ τους. Ως κάτοικοι του κτιρίου Α2, μετά από συνελεύσεις που κάναμε, είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε στο κτίριο μας έως ότου ολοκληρωθεί η ανακαίνιση και η επίπλωση του κτιρίου Β2. Κρίνουμε τις απειλές του πανεπιστημίου απαράδεκτες και απαιτούμε να μετακινηθούμε στο κτίριο Β2, όπως δεσμεύτηκε εξάλλου και η ίδια η πρυτανεία με ανακοίνωσή της. Στηρίζουμε ακόμα την απόφασή μας από τις 1/2/24, απόφαση την οποία στηρίζει και ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης και ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης και δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω.

Συνέλευση κατοίκων κτιρίου Α2 φοιτητικών εστιών Ξάνθης».

Η επιστολή από την διοίκηση του ΔΠΘ που δεν απαντάει σε κανένα από τα προβλήματα των φοιτητών:

 

Δείτε επίσης: Σοβαρό πρόβλημα στο Facebook: Εκατομμύρια χρήστες βγήκαν ταυτόχρονα εκτός σύνδεσης

Υπόθεση Ασημακοπούλου: Εισαγγελική έρευνα για τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων

Αλβανία: Ένοχος ο Φρέντι Μπελέρης – Δύο χρόνια φυλάκιση

Νέα έκθεση ράπισμα με την… υπογραφή του Συμβουλίου της Ευρώπης για Μητσοτάκη – Ξεκάθαρη αναφορά σε Βαξεβάνη και Τριάντη

Εισαγγελική έρευνα για την εταιρεία Κασσελάκη – «Καθαρός ουρανός δεν φοβάται» λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Προκλητικός ο Άδωνης Γεωργιάδης: «Καλά έκανε η Ασημακοπούλου» – Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter