Ιαπωνία: Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στα περίχωρα του Τόκιο – Σταμάτησαν τρένα υψηλής ταχύτητας (Video)

Ιαπωνία: Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στα περίχωρα του Τόκιο – Σταμάτησαν τρένα υψηλής ταχύτητας (Video)

Η ιαπωνική πρωτεύουσα, Τόκιο και τα περίχωρά της ταρακουνήθηκαν το πρωί της Πέμπτης από σεισμό 5,3 Ρίχτερ. Η σεισμική δόνηση προκάλεσε την προσωρινή διακοπή των δρομολογίων σιδηροδρομικών συρμών υψηλής ταχύτητας, χωρίς πάντως να εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ο σεισμός καταγράφτηκε στις 09:08 (τοπική ώρα· 02:08 ώρα Ελλάδας) στον νομό Ιμπαράκι, βορειοδυτικά από το Τόκιο, σε βάθος περίπου πενήντα χιλιομέτρων, ανέφερε η ιαπωνική μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές ως αυτό το στάδιο εξαιτίας του σεισμού, ωστόσο σταμάτησαν ορισμένα τρένα υψηλής ταχύτητας, ή Σινκάνσεν, που εκτελούσαν δρομολόγια ανάμεσα στο Τόκιο και στην Κοριγιάμα, στον νομό Φουκουσίμα (βορειοανατολικά), λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης, μετέδωσε το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Η στιγμή του σεισμού στην Ιαπωνία

Ο Χιρογιούκι Σανάντα, αξιωματούχος της ιαπωνικής υπηρεσίας πυρηνικής ασφάλειας, διαβεβαίωσε πως δεν διαπιστώθηκε «καμιά ανωμαλία» στον ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό σταθμό Τόκανι Νταΐνι, η λειτουργία του οποίου ανεστάλη για ελέγχους ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης: 

Το βεβαρυμένο παρελθόν της εισαγγελέα Νικολού

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Τι εκτιμούν οι μετεωρολόγοι για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Κέιτ Μίντλετον: Άνοιξε έρευνα για τον ιατρικό φάκελο – Ποιοι βρίσκονται στο «στόχαστρο»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter